Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Не дават книжки на хора с нестандартни сексуални предпочитания в Русия
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 09.01.2015Коментари (5)368
© Ruse24.bg
Руските граждани с нестандартни сексуални предпочитания няма да могат да придобиват шофьорски книжки.

Занапред транссексуалните хора, както и онези, подвластни на фетишизма, ексхибиционизма и воайорството, няма да имат правото на книжка за управление на автомобил, пише БиБиСи.

Правителството на Русия е решило да затегне медицинския контрол над шофьорите, тъй като в рамките на страната се случват прекалено много пътни инциденти. Изброените черти пък се смятат за разстройства на личността, което правело притежателите им опасни на пътя, смятат руските власти.

В новия списък с фактори, водещи до шофьорска забрана, влизат и "патологичната" склонност към залагане и клептоманията.

Местни психиатри и адвокати, практикуващи в сферата на човешките права, вече са заклеймили законодателния ход. Съобщението за законодателното решение вече е последвано и от международни оплаквания относно тормоз в Русия спрямо активисти за правата на хомосексуалните. 

Припомняме, че през 2013 година руските власти приеха за незаконно "промотирането на нетрадиционен начин на живот", в което число се включва нестандартната сексуална ориентация.

Професионалният съюз на шофьорите в Русия обаче застава на страната на властта. Имаме прекалено много смъртни случаи по пътищата и вярвам, че затягането на медицинския пропускателен режим на разрешителните за шофьори е напълно основателно, отстоя позицията си председателят на Съюза Александър Котов. 

Все пак той е склонен да приеме, че за непрофесионалните водачи не е нужно изискванията да са така строги.

Руският експерт по психиатрия Михаил Страков обаче контрира позицията на държавното управление с обяснението, че разстройство на личността е твърде разтегливо и мътно понятие и някои разстройства не биха афектирали по никакъв начин способността на хората да управляват автомобили по безопасен начин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.01.2015 г.
0
 
 
Тогава трябва да вземат книжките на всички "нормални" жени. Да спиш в едно легло с нещо миришещо на пръч, пърдящо постоянно, в повечето случаи пияно и повръщащо, говори за сериозно "разстройство на личността".
+2
 
 
Може и да е пресилена тази мярка, но нека тези сексуални малцинства да не си въобразяват много! В този смисъл Путин е прав! Хората с еднополова ориентация и сега си имат достатъчно свобода и права, но нещо в последните години взеха да ни се качват на главата с техните демонстрации и претенции! Никакъв гювеч за тях, докато не си седнат на органите с които мислят!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-1
 
 
То пък тези с "нормална" сексуална ориентация са едни шофьори.... Количеството клипчета с невероятните изпълнения на руските "шифьорчета" е умопомрачаващо! Човек само трябва да си пусне един клип на Стопхам за да види каква стока са "нормалните". Пътя като е пълен с мозъчни инвалиди ти върви да гониш ексхибиционисти и трансексуални...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: