Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ники Илиев фалирал, заради филм: Бях в абсолютна дупка и в личен, и в професионален план
Автор: Екип Ruse24.bg 16:48 / 23.01.2022Коментари (1)655
©
В доста тежка ситуация изпаднал Ники Илиев покрай филма "Нокаут или всичко, което тя написа", чиято премиера бе през януари 2018г. Режисьорът и сценарист на лентата затънал в дългове до такава степен, че бил даден на съдия-изпълнител. Междувременно, тъкмо тогава той се разделял с актрисата Саня Борисова, с която се запознават на снимките на сериала "Забранена любов" по Нова тв и сключват брак през 2012 г. Както винаги, Ники Илиев не издаде причините за разлъката, но пък я причисли към трудния си период.

"Бях в абсолютна дупка тогава. И в личен план бях. Тогава се развеждах", сподели Ники в "При Тото", влога на Йонислав Йотов-Тото от група "СкандаУ" в Youtube. Режисьорът, който е и актьор, разказа за пътя към провала си, както и за този, който го отвел до успех и разбира се, изплащане на дълговете му.

Ники Илиев искал да съчетае бокса и музиката, които много харесва, в един филм. Така се появила идеята за "Нокаут". "И не ме интересува дали после хората ще го гледат. Те и не го гледаха много. Казах си, че ще направя това, което мен ме кефи", сподели той. И го направил. Финансовите затруднения започнали след като сбъднал и друга своя мечта, която била да снима в Ню Йорк, САЩ.

До преди това някак се справяли да се вместят в бюджета на филма "Нокаут". Ники Илиев даже лично се ангажирал с подготовката на Гари Дордън, познат с ролята си на Уорик Браум в сериала "От местопрестъплението". Американецът трябвало тренира ММА, защото във филма на Ники Илиев има много бойни сцени, както и да умее да свири на китара. Агентът на Гари намерил най-добрият координатор на каскади във Франция, който работил по "Taken", познат у нас със заглавието "Твърде лично", със звездата Лиъм Нийсън, както и по "Люси" със Скарлет Йоахансон, на режисьора Люк Бесон.

Ники Илиев опитал да обясни на агента на Гари Дордън, че това предложение му звучи като много пари, а става дума за ниско бюджетен български филм. Не се притеснявай, обади му се, отвърнал му агентът. Ники го направил и получил офертата 9000 евро на месец. Младият режисьор звъннал пак на агента и предложил Гари да се подготви в България. Ники щял да го тренира. Така и станало. Всеки ден режисьорът водел Гари Дордън да тренира в "Славия", след това го водил да пее. После пак тренирали вечер. "Е, тогава ми станаха бели ръцете, между другото, от стрес. От това се появи витилигото. Защото ти си в ситуацията: Ок, имаме тука 300-400 хиляди лева, ама има шанс нещата да не се получат и най-вероятно много хора ще ме съдят след това", сподели бившия манекен.

Сериозните задължения натрупал покрай мечтата си да снима в Ню Йорк. Ники Илиев заминал за САЩ с екипа на филма, включително и съпругата си Саня, тогава все още били заедно, която играе една от главните роли. В един момент парите свършили. Нашият герой имал кредитна карта и започнал да плаща с нея за техника, за хотел, за други неща. Когато се прибрал в България, режисьорът се успокоявал, че ще намери пари. Само, че не успял. Междувременно на 5 януари 2018 г. била премиерата на филма. След това бе представен на фестивали в чужбина, откъдето Гари Дордън има награди за актьор. Тези постижения са отразени в България, където доста се говореше за филма. На режисьора обаче вероятно хич не му е било до триумф в този момент. "Започват да ми звънят от банката, аз започвам да им затварям. Започват да ми звънят други хора, на които им дължа пари. Започвам да им затварям. В един момент ме дадоха на съдия-изпълнител", споделя Ники Илиев.

Първоначалната му реакция съвсем естествено, като при повечето хора, била да прехвърли вината за несгодите си. Обвинения, разбира се, сипел само в ума си – към друг човек, който със свои грешки, допринесъл за проблема, или пък на обстоятелствата. В един момент Ники преборил егото си. Осъзнал, че човек си търси извинения как да не поема отговорност. Все пак той е режисьор, сценарист, та даже и участва във филма. Кой да е виновен?! В този период му помогнало знанието, което черпел от аудио книги. Така режисьорът намерил сили да загърби егото си, да не се поддаде на паника и да измисли правилния подход към решаване на проблемите си.

"В един момент бях такъв: "Добре, аз в момента дължа пари на сума ти хора. Запорирали са ме отвсякъде и т.н. Какво да направя по дяволите, за да се измъкна от тази ситуация?". И хората в такива ситуации искат да се измъкнат веднага, да измислят някакво бързо решение", сподели Ники за пътя, вече към успеха и изплащането на задълженията си. Решил, че ако започне всеки ден да предприема стъпка в посока на това да направи нов филм, може нещата да се получат. Тогава вече се бил обадил на колегата си – актьорът Башар Рахал. Започнали съвместна работа по филма "Завръщане", който се оказал и завръщане за Ники Илиев.

Всеки ден Ники Илиев писал по минимум една страница от сценария. Той и Башар работели ежедневно по проекта – обаждане до евентуални спонсори, намиране на техника и всичко останало, което трябвало да се свърши. Ники Илиев помни датата на всеки успех по този път. На 1 декември 2018г. той започнал да пише сценария на филма "Завръщане". На 5 февруари 2019 г. бил готов с първия вариант на сценария. На 3 юни 2019 г., след всеки ден обаждания, Ники и компания били събрали 505 хиляди лева за бюджета на филма. На 18 октомври 2019 г. била премиерата на филма, а през декември Ники Илиев платил абсолютно всичките си дългове.

Режисьорът осъзнал, че препятствията, които е трябвало да преодолее, са били за негово добро. Направил филм, провалил се по някакъв начин, загубил ужасно много пари, но пък научил много. Например, открил, че всъщност не е поемал отговорност за много неща. "Не съм бил съпругът, който е трябвало да бъда с жена ми, примерно. Не съм си продуцирал филмите, както трябва. Направил съм десетки грешки. В един момент осъзнаваш какви са проблемите, преглъщаш си егото и си казваш: "Дай да се концентрираме върху пътя, който може да стане". Значи е добре, че се е случило това", разсъждава Ники Илиев.

Днес режисьорът, който на 10 октомври навърши 40-тия си юбилей, е добре. Няма проблеми. Има "някакви пари", както се изрази, оправя се, но пък като че ли в това спокойно време няма кой знае каква мотивация, а "тогава бил до стената". Напрежението явно често води до по-голяма продуктивност. "В стоицизма това казват: каквото се изпречи на пътя ти, може да ти е новият път", споделя Ники Илиев знанието, което почерпил от книги.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А дали всъщност Завръщане не е платен от фондация Пловдив 2019, за да се покрият въпросните борчове?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: