Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Никола Константинов: Всеки трябва да възприема препятствията в личен и професионален план като вид трансформация и урок
Автор: Екип Ruse24.bg 15:50 / 31.05.2024Коментари (0)1178
© Facebook
Всеки трябва да възприема препятствията в личен и професионален план като вид трансформация и урок, който всеки от нас трябва да научи и да излезе от него обновен, разширен и по отворен към всичко ново, което му предстои. Това каза за предаването "Човекът на фокус" по Радио "Фокус" музикантът Никола Константинов.

За обратите в любовта и взаимоотношенията между влюбените, и неочакваните събития в живота разказва музикантът в най-новата си песен "Plot Twist" и първа на английски език .

Той сподели, че Диджей Панчо-Панчо Карамански е допринесъл за звученето на песента по модерен начин със страхотен звук. "Такава си представях най-новата ми песен. Публиката и моите почитатели очакваха нещо по енергично, по танцувално, по-зареждащо. Приятелите ми харесват тази нова трансформация в звученето, смисъла и посланията, които носи песента", поясни Никола Константинов.

Със специфичният си глас, той може да се сравни с Краси Аврамов-Човекът глас, с Георги Станчев, Дони. Професионално гласът му се определя като тенор алтино, с характеристики от алтите на най-ниските женски гласове. Учил е в последния майсторски клас на Милчо Левиев и Вики Алмазиду. "Милчо Левиев беше невероятен не само като музикант, но и като човек. Те са посланици на джаз музиката, която носи една свобода не само в изпълнителите, но и в слушателите. Научих, че когато си на сцената, няма значение какво се случва  трябва да съпреживеем, да се насладим на този момент и да заредим публиката със заряд от хубаво настроение", обясни музикантът.

Той сподели, че "на всяка една сцена на която се качвам, винаги гледам да извлека най-големите позитиви, да се уча от всеки опит, който имам. Присъствието ми в един световен майсторски клас дава свобода в творческата мисъл на всеки един творец и незаменима емоция в музицирането".

"Не е лека задача да си независим артист в България не е лесно, но пък дава свобода за това   да се представяш пред публиката с музика, която твориш, създаваш и е изцяло по твой вкус. За да успееш в България трябва да направиш нещо щуро и нестандартно или да си част от едни определени кръгове и да направиш нещо шокиращо, за да бъдеш забелязан. Аз се фокусирам в другата страна, че когато имаш талант и не спираш да се трудиш, усилията винаги дават резултат. И когато са се опитвали да ме откажат, аз винаги съм се държал за мечтите си", допълни Никола Константинов.

Избран е от Виктория Георгиева и Евгени Генчев да изпълни песента "Хубава си моя горо" в събота на 1 юни в София лайф клуб. Бил е на една сцена с най-добрият фюжън барабанист Били Кобъм. "Много е емоционално и зареждащо за всеки един изпълнител, който би могъл да се докосне до звезда от неговия ранг. А той през цялото време в майсторския клас беше сред нас, много земен човек. Аз вярвам и знам, че великите хора с огромни постижения не се приемат себе си за нещо. Те са като обикновените хора и това създава голямо очарование у хората и привличане. Досегът до такива големи музиканти несъмнено променят начина ти на мислене, на възприемане на музиката и на това какво аз търся в това, което искам да създам", каза още Никола Константинов.

Освен Брайън Адамс има много любими изпълнители, които обича да слуша, които го зареждат с творчеството си като Майкъл Джексън, Стинг, от съвременните Джъстин Тимбърлейк, Сам Смит, Джеси Джей, Любо Киров, Михаела Маринова, Поли Генова Те създават тенденции в музиката и всеки млад изпълнител се вижда един ден да достигне тяхното ниво и се вдъхновява от тях.

По негово мнение съвременната музика може да бъде стойностна, комерсиална и най-вече да докосва,  да е емоционална. В изкуството и в частност в музиката емоцията трябва да е водеща. "Това е нещото, което  аз търся в моята музика, която създавам и искам да създавам. И с такива хора създавам своята музика, и с Ангел Проданов, и с Панчо Карамански, с които направихме последната песен. И със Светлин Къслев, с който направихме първата ми дебютна песен. Хора, които са ми приятели и познати, които ме усещат, познават емоционалният ми свят и могат да ме обрисуват в музиката, в текста", подчерта той.

"Самотата в тъжни периоди е стимул за създаване на творчество, но има и други неща и емоции, които ни водят. Моят съвет към младите хора, които сега излизат от музикалното училище е да не се отказват и да не изневеряват на мечтите си, да ги преследват независимо от това кой какво им казва. Ако го усещат като тяхното нещо, то трябва да му се отдадат и да се трудят. Това е разковничето човек да постига успехи", заключи Никола Константинов.

Ася АЛЕКСАНДРОВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: