Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Носенето на ултразвуково устройство намалява болката на артритното коляно
Автор: Екип Ruse24.bg 08:50 / 14.12.2018Коментари (0)1157
©
Екип от изследователи публикува наскоро случайно проучване за носене на дълготрайни ултразвукови устройства с ниска интензивност за лечение на болка в колене с остеоартрит.

Изследването " Ефектът на ултразвук с нисък интензитет с дългосрочен ултразвук върху симптоматичното облекчаване на остеоартроза на коляното: случайно и анонимно проучване " е публикувано в 16 октомври 2018 г. в списание Journal of Orthopedic Surgery and Research.

Проучването разглежда общо 51 активни пациенти. Тридесет и трима от участниците в проучването получават лечение с плацебо в продължение на 6 седмици. Общо 51 лекувани пациенти получават ултразвукови вълни с ниска интензивност в продължение на 6 седмици. Пациентите получават разрешение да продължат да използват лекарства за болка, стига тези лекарства да се поддържат в стабилна доза по време на целия пробен период.

Изследователите не оценяват ко-интервенциите в проучването. Пациентите носят сами ултразвуковото устройство вкъщи, подобно на използването на екг холтери. Устройството, изпробвано в проучването, е SAM Sport (ZetrOZ Systems, LLC, Trumbull, Кънектикът). Неизвестната за апарат за ултразвук цена увеличва  интереса още повече.

Всеки третиран пациент носел ултразвуковото устройство в продължение на 4 часа всеки ден, 7 дни в седмицата за 6 седмици.

Според авторите на проучването: "... Пациентите, лекувани с активна терапия, са наблюдавали значително намаляване на болката в сравнение с намалената болка с 0,85 точки при използването на плацебо с 6 седмично проучване.... Дългосрочно ниско - ултразвуковото въздействие значително намалява болката и подобрява ставната функция при пациенти с умерена до тежка остеоартритна болка в коляното. "

Съавтор Дейвид Дрейпър, професор в катедра "Упражнения" в Университета Бригъм Йънг в Прово, Юта, казва: "Използвах SAM за облекчаване на болката в продължение на няколко години. Тъй като интензитетът е толкова нисък, няма опасност за пациента. Поносимият дълготраен ултразвук е жизнеспособен начин за лечение на болка след операцията".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: