Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нов световен рекорд: Най-дългото готвене досега!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:34 / 16.05.2023Коментари (0)208
© NOVA
Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дългото време, прекарано в готвене без прекъсване, съобщиха АП и Ройтерс. Хилда Баси започна своя опит да подобри световния рекорд за най-дългото време, прекарано в продължително готвене миналия четвъртък. Предишният рекорд от 87 часа и 45 минути държеше индийския готвач Лата Тондон.

В продължение на 100 часа Баси готви без прекъсване в нигерийския град Лагос – така тя се превърна в национална сензация. Световните рекорди на "Гинес“ заявиха, че първо трябва да прегледат всички доказателства, преди официално да потвърдят новия рекорд. Докато хиляди местни жители и множество известни личности поощряваха Баси ден и нощ на живо, много други зрители проследиха събитието в реално време онлайн.

С този рекорд нигерийката иска да покаже колко трудолюбива и непоколебима е нигерийската младеж, а също и да превърне събитието в кампания за подкрепата на младите африкански жени, които са пренебрегнати от обществото. "Дори когато става въпрос за марките, с които искаш да работиш, все едно трябва да изминеш допълнително разстояние, за да те вземат на сериозно“, каза Баси. Тя добави, че също се надява светът да научи повече за нигерийската кухня.

Носителката на новия рекорд приготви десетки нигерийски деликатеси – от супи до яхния и различни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто. Баси правеше само петминутни почивки на всеки час, както и по една едночасова почивка на всеки 12 часа, за да има възможността да си вземе душ и да премине медицински проверки, предаде NOVA. "Устремът, амбицията и издръжливостта на Хилда предизвикаха голям интерес и информираност към уникалността на нигерийската храна“, каза президентът на Нигерия Мухамаду Бухари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: