Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нова измама на пътя
Автор: Екип Ruse24.bg 14:50 / 31.12.2023Коментари (0)444
©
Преди време един от нашумелите методи за измъкване на пари от шофьорите в някои региони на Европа беше кражбата на регистрационните номера, които по-късно се връщаха срещу откуп. Много собственици на превозни средства предпочитаха да платят, вместо да се занимават с повторна регистрация на превозното средство, особено ако то има някакъв проблем. Престъпниците обаче стават все по-изобретателни и сега на мода излиза нов метод - закачване на обикновен катинар на дръжката на вратата на автомобила, пише AutoMedia.bg. За да съобщят къде са скрили ключа, престъпниците се свързват със собственика (на катинара е залепен телефонен номер, на който да се обади) и искат от него да им преведе определена сума пари. 

Някои се съгласяват, защото по време на движение катинарът нанася щети на дръжката и на вратата, и така този "бизнес“ процъфтява. Как може да бъде избегнато това? Престъпниците използват най-евтините катинари на пазара и в железарски магазин може да се намери същото устройство за заключване. 

Обикновено неговият ключ е същият и с малко повече усилия катинарът ще бъде отключен. Ако собственикът на магазина е склонен, може дори да услужи с повече ключове, като един от тях най-вероятно ще пасне.

Може, разбира се, да бъде направен опит за разбиване на ключалката. В интернет има достатъчно клипове, които показват как става това. Вариант е и използване на флекс или ножовка за метал, която преди време се срещаше в кутията с инструменти на всяко домакинство. В този случай е добре дръжката да бъде изолирана с лента, за да се предпази от надраскване.

Тези, които не са уверени в уменията си, могат да посетят ключар или автомобилен сервиз, където всеки механик може да свали дръжката на вратата и да премахне катинара. След което ще постави дръжката обратно. Това обаче също ще струва пари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: