Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Няколко прости техники, с които да тренираме мозъка
Автор: Екип Ruse24.bg 10:08 / 06.10.2020Коментари (0)549
©
Всяка работа дава по-добри резултати, ако човешкият мозък е енергичен и издръжлив. Няколко прости техники могат да помогнат да си гарантирате това. Те трябва да се превърнат в добри навици.

Тренирайте вниманието си

Първата стъпка към това е медитацията. Целта е да се съсредоточите върху усещанията си и да "проветрите главата си" от излишна информация. Прекарването на 10-15 минути дневно в тишина може да подобри паметта, бдителността и други когнитивни функции.

Е, докато сте в режим на трудова дейност, поставяйте дребни интересни задачи на мозъка си - запомнете с какво е облечен вашият събеседник, какви белези има по лицето си, какъв цвят са очите му. Курсът на Wikium "Умът на Шерлок“ ще бъде много полезен в това отношение: след него ще станете невероятно наблюдателни.

Четете всеки ден

Книгата е мощен и много достъпен инструмент за трениране на мозъчната дейност. Учените са доказали, че само 6 минути четене на книга на ден могат значително да намалят нивата на стрес при всеки.

Водете си дневник

Обобщавайки всеки ден и записвайки за себе си ключови събития и ежедневни усещания – това е не по-малко отлично обучение за мозъка. Блогът е чудесна електронна алтернатива на хартиен дневник. Подобна практика помага да запазите по-добре това, което се случва в паметта ви, да анализирате своето и поведението на другите хора и правилно да прередите приоритетите си.

Движете се

Физическата активност е пряко свързана с мозъка, така че ако искате да "напомпате“ когнитивната сфера, отделяйте поне половин час дневно за спорт или фитнес. Движението помага на кислорода да попадне в тялото и мозъкът ви да работи по-добре. Дори най-простите дейности като упражнения на терасата или ходене пеш подобряват зрителната памет и настроението.

Спете по-често

Всички знаят, че добрата почивка е важна за мозъка и сънят трябва да продължи поне 8 часа. Но ако по обективни причини това не е възможно, разделете времето за сън на части - по примера на Щирлиц. В идеалния случай трябва да подремнете през деня за поне 20 минути и съзнанието ви веднага ще се проясни и ще почувствате прилив на сили.

Източник: БГНЕС






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: