
ЗАРЕЖДАНЕ...
Обичате сладкото и шоколада, но го избягвате заради талията – ето три рецепти, които ще решат този проблем, изброихме и калориите | ||||||
| ||||||
Веган шоколадови барчета без захар За тях ще ви трябват: 60 мл разтопено кокосово масло или какаово масло 5 супени лъжици кленов сироп 60 г какао на прах 2 супени лъжици смлени ядки по ваш избор 2 супени лъжици препечен кокос 2 супени лъжици сушени плодове по ваш избор 2 супени лъжици семки по ваш избор, тиквени или слънчогледови щипка сол 1/2 чаени лъжички течен ароматизатор или екстракт, ванилия, бадем или мента В голяма купа смесете разтопеното кокосово масло и кленовия сироп. След като течните съставки се смесят, добавете какаото на прах и разбийте с тел, докато получите гладка, равномерна паста. Ако използвате някоя от добавките, добавете ги на този етап. С лъжица разпределете пастата върху тава за бисквитки, покрита с голям лист хартия за печене. Сгънете излишната хартия върху шоколадовата смес и я притиснете с длани или точилка. След като шоколадът е разточен на един равномерен слой, отлепете хартията. Замразете за минимум 30 минути, преди да я отлепите от хартията или да я извадите от формата. Покрийте и съхранявайте в хладилник до 2 седмици. Време за подготовка: 15 минути Общо време за готвене: 15 минути Порции: 12 (по 3 квадратчета на порция) Калории на порция: 74 Въглехидрати: 5 г Протеини: 7 г Мазнини: 5 г Шоколадови блокчета без захар Необходими съставки: 2 чаши семена по избор ⅓ чаши смляно ленено семе 3 яйца – средни ¼ чаши кокосово масло 2 ч. л. екстракт от ванилия 2 ч. л. смляна канела 4 с. л. гранулиран подсладител (като еритритол) по избор или повече, по ваш вкус ¼ чаши какаови зърна 1 чаша настърган кокос ⅓ чаши какао на прах (неподсладено) Поставете семената, лененото семе и яйцата в кухненския робот. Разбийте, докато семената се смелят грубо и се смесят с яйцата. Поставете всички останали съставки в купата на кухненския робот и разбийте, докато се смесят добре и започнат да се слепват. Изсипете сместа за блокчетата в тава за печене, покрита с хартия за печене. Притиснете здраво в тавата, за да сте сигурни, че блокчетата са твърди и няма да се ронят, когато се изпекат. Печете на 180 градуса за 15-20 минути, докато се изпекат и станат леко хрупкави. Оставете да се охладят. Време за подготовка: 10 минути Време за готвене: 15 минути Общо време за готвене: 25 минути Порции: 22 Калории на порция: 134 Въглехидрати: 1,5 г Протеини: 3 г Мазнини: 5 г Шоколадови барчета без ядки и глутен За тях ще ви трябват: 113 г 100% неподсладено какао 3 супени лъжици кокосово масло 1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия 1/4 чаена лъжичка сол 2 супени лъжици мляко по избор 1 чаена лъжичка течна ванилия 1 1/2 супени лъжици стевия на прах Разтопете всички съставки в тенджера на слаб огън на котлона, докато сместа стане напълно гладка. Изсипете във форма за бонбони и охладете или замразете, докато се втвърди. Време за подготовка: 2 минути Време за готвене: 5 минути Общо време за готвене: 7 минути Порции: 8 Калории на порция: 118 Въглехидрати: 4,5 г Протеини: 2 г Мазнини: 12,8 г Да ви е сладко, пожелават от "Аз жената"! |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg