Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пчеларят: Смъртна присъда
Автор: Екип Ruse24.bg 10:15 / 12.03.2024Коментари (0)1779
Пчеларят не е обикновен пчелар, той е човекът, който достига до Белия дом, но не като кандидат за президент на САЩ. Главният герой в този екшън е Адъм Клей, изигран от Джейсън Стейтъм.

Филмът започва твърде спокойно, но това е затишие пред буря. Сцената ни запознава с отглеждане на пчели и продажба на мед, но с развитието на сюжета кара зрителите да си помислят "Не бива да се бъзикаш с този човек".

Киберпрестъпници и пчели?

Каква връзка може да има между двете? Едва ли можете да се сетите за някаква, но са ви необходими точно 20 минути от сюжета, за да я разберете. Действието се развива в отдалечен регион, в който няколко измамника успяват да скроят клопка на възрастна жена и да вземат парите й.

След като губи всичките си спестявания, г-жа Паркър слага край на живота си. Но измамниците са попаднали на грешния човек. Героят на Джейсън Стейтъм е приютен от благата женица и отглежда пчелите й.

Веднага щом научава какво се е случило с човека, който го е приютил, той веднага разкрива истинската си същност. Както бихме очаквали за екшън с участието на един от най-популярните актьори в Холивуд, всъщност "Пчелите" не са просто пчели, а са супер секретен отдел към правителството, който е отговорен за вършенето на мръсната работа.

Пчели и киберпресътпност, каква комбинация само

Алфа мъжкарят

По филма работят режисьорът Дейвид Ейър, известен с филмите "Отряд самоубийци" и "Ярост", както и сценаристът Кърт Уимър. Разбира се, когато е видял белият лист хартия пред себе си, Уимър е развихрил въображението си и е дал изключителна мъжественост на персонажа.

Когато залагаш на актьор от ранга на Джейсън Стейтъм, сякаш залагаш в лицензирано онлайн казино - знаеш, че няма какво да се обърка. Неговите мускули и бойни движения са достатъчни, за да гарантират сериозен екшън. Характерно за своите роли, актьорът не е многословен, но изразява всичко с оръжията и ръцете си.

До тук добре, но не изглежда ли всеки филм на Стейтъм някак си еднакъв? Дори и в най-напрегнатия дъжд от куршуми, зрителите знаят, че той просто ще ги избегне.

И разбира се, няма как да минем без сериозната бройка убити - над 50 федерални служителя. Този път обаче главният "злодей" не е шеф на мафията, а е разглезеното президентско синче, до което Клей се опитва да достигне.

Нали не забравихте, че все пак ставаше въпрос за пчели?

Имаме чувството, че първо е било написано заглавието, защото е запомнящо се, но след това са помислили как да разчупят екшъна. Щеше да е добре поне да бяха отдали почит на насекомите, например с някоя сцена, в която ужилват измамниците.

Но някак си сюжета тръгва в друга посока и разбираме, че "пчелите" не са точно такива пчели. Като цяло репликите във филма и развитието му направо потапят темата за пчелите.

Слабите характери на героите в продукцията

Героите са плоски и понякога изкуствени, макар да се правят сериозни опити да изглеждат като мъжествени.

Пропускат се и развитията на определени връзки, като Клей и Елоиз. Например забелязваме, че дъщеря й, която се появява след трагедията и работи във ФБР, няма никаква представа кой точно е Клей и какво прави там.

Не успяваме да усетим и нейната ярост покрай смъртта на майка й. Заедно с партньора си Мат Уайли сякаш прекарват поредния ден на работа, нищо съществено случващо се, нито нещо лично. Трудно се чувства скръбта й.

Да се върнем на пчелите - няколко кодови реплики разкриват опрашването и създаването на мед, предадени ни от бившия директор на ЦРУ. Краят на филма не предлага значително вълнение или неочаквани обрати, което няма как да го накара да изпъкне. Макар и да сте прекарали близо два часа пред екрана, сякаш знаете точно какво ще стане всяка следваща минута.

Разбира се, очаквано като зазоряването след нощ, Клей изтребва тази мрежа и спасява хората от техните последващи измами. Да не забравим - измъква се без последствие. Отличаващата се черта на този филм е участието на Джейсън Стейтъм.

Колко още от този мед бихте искали?

Това е един сюжет, който разчита на добре разпознаваемия си главен герой, но сцените са толкова предвидими, че просто трябва да отгатнете как точно ще изпълни задачата си.

Останалите герои не успяват да оставят своята следа в продукцията, те сякаш наистина изиграват една поддържаща роля и нищо повече. Липсата на мрачен фон или друг тип привкус, който да отличи филма, го прави една от поредните комерсиални продукции.

Дори сцените на места изглеждат изключително ярки, което не е обстановка за такъв тип сюжет. Ние не сме специалисти, които ще съдят (всъщност, дали не сме?), но сме почти сигурни, че ако гледате Пчеларят: Смъртна присъда в киносалона, то определено ще си тръгнете с чувството за хвърлени пари на вятъра.

Още по темата: общо новини по темата: 5157
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/860 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: