Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пет лесни начина за размразяване на течността на чистачките
Автор: Екип Ruse24.bg 12:27 / 30.01.2023Коментари (0)368
©
Течността в резервоара за измиване на стъклото може да замръзне поради натрупването на вода в него или поради факта, че сам е твърде разреден. Когато температурата спадне, натрупаната вода в резервоара замръзва. Ситуацията представлява опасност за помпата и за самия резервоар, тъй като те могат да се спукат поради разширяването на замръзналата вода. 

Обемът на леда е с около 10% по-голям от обема на водата, получена при размразяване на същия този лед. Ако разредената течност за измиване замръзне, има много по-малка опасност от повреда на резервоара и помпата, тъй като ледът ще бъде рохка маса. Все пак системата ще трябва да бъде размразена. Това може да стане по различни начини, пише automedia.bg.

1. Компресор за помпане на колела

В случай на леко замръзване, в резервоара може да се налее предварително загрят концентриран антифриз, разчетен за използване до -30 ° C. За да се ускори размразяването, в резервоара се спуска маркуч от компресора за помпане на колела. Входящият въздух ще образува мехурчета, за да помогне за смесването на течността и да увеличи преноса на топлина.

2. Сешоар

Препоръчително е да използвате домакински сешоар. В сравнение с индустриалния, той е по-безопасен за автомобилните части. Потокът от горещ въздух трябва да бъде насочен към гърлото на резервоара. В допълнение можете също да загреете страничната стена на резервоара.

3. Маркуч с ръчна помпа

С помощта на маркуч с ръчна помпа в резервоара се излива определено количество топъл антифриз. След няколко минути разтопената маса се изпомпва и се излива нова порция от същия антифриз. Процедурата се повтаря до пълното размразяване на резервоара.

 

4. Изгорели газове

Подобен подход може да се използва и за размразяване на спирачките. В случая имате нужда от обикновен градински маркуч, единият край на който е поставен върху изпускателната тръба, а другият е насочен към замръзналата част. По същия начин можете да насочите потока от топли отработени газове в разширителния резервоар.

5. Сваляне на резервоара за течност

Този подход може да се използва само при някои модели. След свалянето на резервоара за течности, той се загрява в домашни условия и след това се поставя обратно. При повечето съвременни автомобили обаче демонтирането му става бавно или е почти невъзможно, защото резервоарът е монтиран в специална ниша под предното стъкло. 

Ако резервоарът е монтиран в зоната, където крилото се среща с бронята, тогава би било по-целесъобразно да го размразите, без да го демонтирате. За да направите това, използвайте един от методите, описани по-горе. Е, ако резервоарът се демонтира лесно, най-лесният начин е да го свалите. Всичко зависи от конструктивните характеристики на вашата кола.

Тайната на шофьорите на камиони

Може би знаете, че с помощта на лампа с нажежаема жичка шофьорите на камиони размразяват дизеловото гориво в резервоарите за гориво. За да размразите резервоара, ще ви трябва крушка с мощност 21 W и два проводника с дължина няколко метра. Лампата се поставя в резервоара, а проводниците се свързват директно към акумулатора. В този случай обаче размразяването ще бъде дълго и от съображения за безопасност процесът ще изисква постоянно наблюдение.

Как да размразите маркучите и дюзите за миене на предното стъкло

За да размразите дюзите, можете да прикрепите към тях найлонов плик с гореща вода. На достъпни места тръбите могат да бъдат леко смачкани с ръце и по този начин да се унищожи ледът вътре.

След като резервоарът се загрее и помпата може да работи, маркучите за миене на предното стъкло трябва да се промият с концентриран миещ препарат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: