Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Поглед отблизо към състоянието на българския футбол
Автор: Екип Ruse24.bg 17:36 / 23.08.2022Коментари (0)785
©
След период на успех през 90-те години на миналия век страната бележи спад в международен план. Въпреки това футболът все още е популярен в България, а успехите на Лудогорец през последните години осигуриха на България присъствие в европейските клубни турнири. Дори тези, които не могат да играят в България, се занимават с този спорт чрез други средства като спортните залози.

Те са станали толкова популярни в страната, че доставчиците често провеждат промоции включително тази - https://www.xn----9sbkxnfdvr.net/betway-promo-kod/, които индиректно са свързани с най-популярния спорт в света, за да привлекат клиенти от конкурентите. Именно такива методи за увеличаване на интереса към футбола у нас и европейските изяви на клубовете могат да подействат като катализатор за появата на повече качествени играчи, които да подобрят националния отбор и българския футбол като цяло.

Постепенно спадане на нивото

Първо, много е важно да се отбележи, че футболът в страната е на най-ниското си ниво, а това не беше така само преди 10 години, когато малцина българи бяха в редиците на европейския елит.

 Най-вече Димитър Бербатов бележеше голове за Манчестър Юнайтед, след като впечатли сър Алекс Фъргюсън по време на престоя си в Тотнъм Хотспър. И той не беше единственото голямо име там. Стилиян "Стенли" Петров беше истински лидер в Селтик, а след това в Астън Вила, а Мартин Петров играеше за Манчестър Сити.

Валери Божинов все още се смяташе за обещаващ играч и също играеше за Сити, а по-късно и за Ювентус, което точно сега изглежда налудничаво, тъй като в крайна сметка той се върна в българския футбол и в наши дни почти не вкарва голове.

Липса на перспектива и визия за бъдещето

В момента няма обещаващи български играчи и няма нито един, който да играе или да има шанс да играе в отбори като Манчестър Юнайтед, Барселона, Ювентус, Манчестър Сити или дори Тотнъм. Дори не и близо.

Един от играчите, за когото се шумеше е Кирил Десподов, но той така и не успя да пробие в някой по-именит отбор. А той е смятан от мнозина за най-добрия сред играчите в българския клубен футбол.

Така че страната, която през годините се е гордяла с велики играчи като Аспарухов, Стоичков и Бербатов, сега се намира в ситуация да се бори за точки и победи.

Същото важи и за клубния футбол. Отборите са собственост на много богати хора със съмнително минало, които нямат никакъв реален опит в изграждането или управлението на футболни клубове. Няма планове за бъдещето, няма идея, няма път, който да се следва.

Дори привличането на нови старши треньори като този https://slivenpress.bg/ не би помогнало ако няма достатъчно класни футболисти на терена.

Проблеми със съдийските колегии

Ситуацията сред родните съдии е сложна, като през годините са ставали редица скадали, които са довеждали до неуредици в българския футбол.иЕдин от възможните начини за подобрение е добавянето на свежу партньорства за българското футболно съдиийство като например това https://bfunion.bg/news/48689/0. Съществува огромно разминаване между президентите на клубовете, Българския футболен съюз (БФС) и самите клубове.

Резултатът от всичко това е, че българският клубен футбол се намира в ужасен спад. Играта, която се играе на българските стадиони всеки уикенд, е с много ниско качество и тактически примитивна.

Местните играчи просто не са достатъчно добри, а редките проблясъци на забавление често идват от някой чуждестранен бразилски или африкански новобранец, който е изкушен да се присъедини към българското първенство благодарение на огромните суми, предлагани от собствениците.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Екоактивисти и протести
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: