Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Правнучката на Тато иска да е премиер
Автор: Екип Ruse24.bg 15:40 / 09.09.2022Коментари (4)586
©
На честването 80 г. от рождението на Людмила Живкова и 111 г. от Тодор Живков внучката Катерина Славкова обяви намерението си да се включи в партийния живот у нас.

"Мислила съм много върху това да стана политик, макар засега да не съм достатъчно подготвена. Със сигурност, след като завърша, ще уча в чужбина и после ще се върна в България, за да предам това, което знам и мога. Защо да не съм следващата жена премиер или президент?"

Това сподели внучката на Людмила Живкова и правнучка на Тодор Живков - Катерина Славкова на честването 80 години от рождението на баба си и прадядо си в Правец, пише HotArena.

Събитието събра десетки хора от цялата страна в родния град на управлявалия 30 години министър-председател Тодор Живков - граждани на град Раковски, Асеновград, Пловдив и т.н. Всички те поднесоха венци пред паметника на Тато в центъра на града, а след това честването се пренесе в къщата-музей на държавника, където за първи път бяха изложени лични вещи на Людмила Живкова - нейни рокли, тетрадки, исторически документи, книги.

"Много са ми разказвали за баба ми Людмила, за прадядо ми Тодор Живков, както и за популярната фамилия на другия ми дядо - Иван Славков. Мислила съм си да продължа по техните стъпки и много ми се иска това да стане факт. Но първо трябва да завърша", сподели красивата Катерина, която тази година ще бъде в 10-и клас в Италианския лицей в Горна баня.

"След като приключа с образованието си тук, може би ще уча в Холандия, а може и на друго място, като сестра ми Ралица (от първия брак на майка й Силвия), а след това ще се върна в България. Такива са ми плановете засега", споделя Славкова.

"Минаха ми тези желания. Не ми е безразлична модата, дори имам в главата си роклята за бала, с която искам да се видя, но има време и за това. По-скоро професията, с която искам да се занимавам, не е свързана с творчество. Спряла съм се на фармацията. Това ме вълнува и смятам, че имам бъдеще и в нея", каза Катерина.

Колкото до голямата си прилика с баба й Людмила Живкова, Славкова е категорична, че с годините това става все по-видимо за нея и околните и е горда с този факт.

"Баба ми Людмила е направила толкова много за културата на България. Тя е била изключително дейна натура и човек, който работи с цялото си сърце за каузи. Мисля, че и по това много си приличаме", казва Кати.

Въпреки че родителите й са разделени - Тодор Славков живее отделно от майка й Силвия, Катерина не страда от този факт. "Баща ми в момента не дойде, защото е в чужбина, иначе и той мина през политиката. Беше лидер в партията "Напред, България". И той, и леля ми, и всички около мен имат афинитет към управление, затова и аз бих се пробвала, но трябва да имам и сериозна професия", мъдро заключва красивата тийнейджърка.

За личния си живот Кати не обича да говори, но то "няма и какво да кажа конкретно", по думите й. "Нямам гадже, но съм щастлива", заключва внучката на Людмила Живкова.

На събитието в Правец присъства почти цялата фамилия Живкови - Евгения Живкова, дъщеря на Людмила и внучка на Тодор Живков, кандидатът за депутат от БСП Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински, Джордж Райнов, журналистът Димитър Иванов, Светлана Шаренкова и много други приятели и познати на фамилията.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо в Холандия ще учи ,а не в Масква ? де**а и комунистическите лайна. Още 5 поколения ще ни ги пробутват чрез БСП. Ако не беше внучка на ТЖ и за цигари няма да може да си изкара.
-1
 
 
Това което направи баба ти Людмила за няколко години за културата ,тези сега никога не могат да я стигнат.Цял свят знаеше коя е България.
0
 
 
А онзи с пукнатата глава вкусвала ли си го? Ох на дядя пърдялника ще ти скъсам!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: