Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Предимства и недостатъци на компаниите за бързи кредити
Автор: Екип Ruse24.bg 17:07 / 19.05.2022Коментари (0)403
©
В години като последните, финансовото планиране започна да става все по-трудно. Това е така дори за хора със средновисок постоянен доход и добра финансова култура. 

Ако и вие се чудите как да покриете неочакван разход, или пък ви се иска да направите мечтана почивка до далечна дестинация, може би обмисляте изтеглянето на бърз кредит. 

Преди да пристъпите към това, нека разгледаме заедно предимствата и недостатъците на компаниите за бързи кредити. Така ще можете да вземете информирано решение, което да бъде най-подходящото за вас. 

Предимства на компаниите за бързи кредити

Както говори и името им, основното предимство на компаниите за бързи кредити, като Профи Кредит например, е достъпа до средствата. Какви обаче са и другите положителни страни на този тип финансиране?

Бързо и лесно онлайн кандидатстване

За разлика от банките, повечето кредитни компании в България дават възможност за бърза онлайн процедура по заявяване на желанието за кредитиране, дори за нови кредити. Често стартирането на процедурата става буквално с няколко клика, след попълване на основни данни в сайта на компанията. В голяма част от случаите изобщо не се налага да посещавате офис на кредитната компания. Често повечето детайли се уточняват в последващ телефонен разговор. Това прави бързите кредити наистина лесен избор, особено когато нямате време да обикаляте по офиси и да събирате документи. 

Възможност за нулева лихва при навременно връщане на цялата сума

Друга положителна характеристика на бързите кредити е възможността, която повечето от тях предлагат, за нулево олихвяване на сумата. Разбира се, често това е опция само при цялостното й връщане в особено кратък срок. Така наречените кредити до заплата, заемат основна част в портфолиото на кредитните компании. От тях се възползват и редовни клиенти, за да запълнят някоя непредвидена дупка в бюджета преди заплата. 

Улеснен процес по одобрение

Основна разлика между онлайн кредитите и банковите кредити, е процеса по оценка на риска. В него се включва и евентуалното одобрение или отказ да се финансира клиента. Банките са доста по-стриктни и проверяват повече подробности около кредитополучателя. При кандидатстване за кредит при тях е необходимо предоставяне на голям набор от документи. Сроковете за разглеждането им пък, често не са твърде гъвкави. Компаниите за бързи кредити от своя страна, са заложили в бизнес модела си по-голям риск, и са в състояние да предложат облекчен процес по одобрение, в някои случаи дори без доказване на доходи.

Бърз достъп до отпуснатите средства

Ред е да разгледаме и основната причина, която стои зад името на бързите кредити. Поставяме на вашето внимание времето, за което можете да се сдобиете с нужните средства. Периодът между първоначалното кандидатстване за кредит и реалното му усвояване, при тези компании обикновено е дни. Понякога може да бъде дори и часове. Това определено е предимство, което е решаващо за някои хора и в определени ситуации. Особено ценно е в случаите, когато сте притиснати от обстоятелствата, или пък нямате много време да разрешите финансов проблем или ситуация.

Недостатъци на компаниите за бързи кредити

Естествено, всяко нещо си има предимства и недостатъци и фирмите, които предлагат бързи кредити не са изключение. След като разгледахме предимствата е редно да се спрем и на някои от недостатъците.

По-високи лихви

Едно от нещата, които трябва да се вземат предвид, при ползването на бързите заеми, е лихвеният процент. Той обикновено е значително по-висок от този, който можем да намерим при ползване на банков заем. 

Допълнителни такси

Често пъти онлайн кредитите идват с примамлива оферта, но също така и с допълнителни такси, които човек лесно може първоначално да пропусне. Съветът ни е да си отваряте очите на четири и да четете подробно дори и дребния шрифт в договора си за кредит. Все пак вероятно не искате да платите твърде висока цена, за достъпа до тези бързи оборотни средства.

Кратки срокове за погасяване

Бързите кредити са бързи при получаването им, но често се налага също така и да се връщат в кратки срокове. Важно е да прецените реалистично възможностите си и да сте сигурни, че ще успеете да се справите със сроковете на погасяване на кредита си. Така ще сте сигурни, че няма да изпаднете в некомфортна ситуация, за която не сте били подготвени предварително. 

Сравнително ниски суми

И докато бързите кредити дават лесен и бърз достъп до средства в момента, когато са ви необходими, те не биха могли да покрият големи разходи. В по-голямата част от случаите, кредитните компании предлагат под тази форма сравнително ниски суми, с които можете да покриете малък непредвиден разход, но не и да финансирате голяма покупка. Разбира се, винаги има изключения, и при по-задълбочено търсене можете да попаднете на фирми като Профи Кредит например, които предоставят дори ипотечен кредит при облекчени условия. 

В резюме ще отбележим, че бързите кредити могат да ни помогнат да реагираме на непредвиден разход или неочаквана кризисна ситуация. Те ни предоставят множество предимства, от които можем да се възползваме при нужда. В същото време е изключително важно да сме наясно и с недостатъците им. Само така ще успеем да сравним вариантите, с които разполагаме, за да сме сигурни, че взимаме най-доброто решение за себе си и нуждите си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: