Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Предстои голямото хапване, да помислим и за диетата после
Автор: Екип Ruse24.bg 11:42 / 16.12.2022Коментари (0)294
©
Проблемът с наднорменото тегло и затлъстяването днес е огромен. В обществото има много хора, които се хранят неправилно и лошо. Те не вярват, когато чуят, че анемията засяга дори и пълните. Винаги си струва да се грижите за включването на продукти с висока хранителна стойност в менюто ви. Това обаче е особено важно, когато искаме да ограничим размера на приеманите ястия и дневната калоричност. Тъй като ядем една, а не две филийки хляб или едно вместо две яйца - качеството им трябва да е възможно най-високо.

Сред продуктите, които могат да се класифицират като силно хранителни са: зеленчуци, плодове (по това време на годината също мариновани и замразени), пълнозърнести продукти (хляб, тестени изделия), едрозърнест ориз, натурален ориз (нерафиниран на фибри), чист , неподсладени люспи - за предпочитане овесени ядки, яйца. 

Закуската е най-доброто начало на деня

Няма изключения от това правило. Препоръчително е храненето да става на малки порции, разделени на 4-5 хранения, които се ядат на всеки 3-4 часа. Този стил на хранене предотвратява похапванията между основните хранения, спомага за поддържането на нормални нива на кръвната захар и правилното телесно тегло. Най-важното хранене, което няма да изненада никого, е закуската - яде се до час след ставане от сън. Защо е толкова важно? Тялото се нуждае от енергия, за да започне новия ден. В човешкото тяло това е мастна тъкан. Пропускането на закуската поставя началото на порочен кръг на натрупване на резерви, т.е. натрупване на телесни мазнини. От първата порция, която изядем, тя ще прехвърли енергия в хранилището и едва по-късно ще послужи за текущите нужди.

Ограничете захарта

Както е известно, продуктите, които съдържат значителни количества прости захари, водят до бързо напълняване. Има и другата страна на монетата. Ако ограничим консумацията им бързо ще усетим, че панталоните и другите дрехи вече не са ни тесни. Какво да изключим от декемврийското меню преди Коледа? Сладкиши, домашно приготвени торти и десерти (също и подсладени с мед - по-здравословни са, но много калорични), сладки газирани напитки и енергийни напитки. Те са истински бомби с празни калории. Премахнете от менюто си трудно смилаемите продукти Какво още може да помогне за предколедното отслабване с няколко килограма? Това е намаляване или премахване на тежки храни от диетата. Месото, с акцент върху червеното и пърженото месо, както и кнедли и картофени палачинки, които са популярни в нашата кухня, остават по-дълго в храносмилателния тракт.

Те са калорични и ненужни, особено когато мислим за отслабване. Нулева нездравословна храна и бързо хранене Нездравословните продукти и бързото хранене допринасят не само за разрушаването на здравето, но и на фигурата ни. Съдържащите се в тях химически хранителни добавки и трансмазнини, съчетани със сол, ни карат да се чувстваме сити много по-късно, отколкото когато приемаме така наречената "нормална храна". Комбинацията от мазнини и сол нарушава центъра на глада и засищането. Нездравословната храна и бързата храна са почти напълно лишени от фибри, които чрез запълване на стомаха предотвратяват преяждането. Консумацията на няколко чипса или малка порция пържени картофи имат ниска хранителна стойност, но много висока калоричност. Като ги премахнете от менюто си, бързо ще забележите загуба на тегло, пише Woman.bg.

Още по темата: общо новини по темата: 194
25.12.2023 »
06.12.2023 »
03.12.2023 »
01.12.2023 »
18.11.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: