Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Професионален ментор: За да може един мениджър да е добър, той трябва да си има коуч
Автор: Екип Ruse24.bg 12:36 / 31.05.2023Коментари (0)388
©
Коучът вижда потенциала на един човек, използва собствените му ресурси, работи с неговото подсъзнание, за да ги впрегне и да движи човека в определена посока така, че да постигне той своите цели и да бъде успешен. Това каза професионалният коуч Силвия Василева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Василева определя коуча така: "Ние сме катализатори, правим нещата по-бързо да се случват – това е работата на коуча." Много често не се прави разлика между коучинг и менторство, отбеляза тя: "Коучингът не дава готови рецепти, а използва възможностите на определен човек, които той достига сам за себе си. Коучът е средството между едната личност и същата личност в бъдещ план. Моята роля е аз да накарам този човек да бъде по-добрата си версия. Изваждам потенциала, енергията му, премахваме всякакви лимитиращи вярвания, работим за неговия успех. Менторът помага със своя опит, минало, успехи, контакти и изгражда този човек, т.е. дава му готови рецепти, показва му пътя“, обясни Силвия Василева. 

По думите й коучингът е сравнително нова наука за България, докато вече повече от 25 години западните компании работят с коучове, за да могат да използват потенциала на своите хора: "За да може един мениджър да е добър, той си има коуч. На запад всички директори и мениджъри си имат коуч, който ги направлява и успява да подреди мислите в главата им. В България единствено западните компании с представителства използват коучинга. Българинът не иска да ползва коуч, защото според него това е абсолютно нереалистично и нещо, което не би му било полезно, а това не е така“, подчерта Василева.  

На 7 юни в "Интер Експо Център“ в София ще се проведе "Арена на дамския бизнес“ за трета поредна година. Дами от цялата страна ще представят свои бизнес проекти пред инвеститори и финансови институции, ще потърсят финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, разказа Василева. "Моето предизвикателство е аз да науча тези жени да излязат пред публиката и смело и със самочувствие да заявят какво искат да правят. За мен е изключително важно те да повярват в себе си, в проектите си, в качествата си, да съберат смелостта и да заявят себе си“, каза менторът и коуч Силвия Василева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: