
ЗАРЕЖДАНЕ...
Професор от Харвард: Премахнете тези 4 храни от вашата диета, за да намали риска от рак | ||||||
| ||||||
Основен проблем е, че повечето хора или нямат достъп до подходящо лечение на рак, или заболяването не се открива навреме. В резултат на това, докато половината от диагностицираните с рак в развитите страни оцеляват, по-голямата част от пациентите, за съжаление, умират, след като са били диагностицирани. Ето защо ракът продължава да се представя в особено плашеща форма. Известен факт е, че ранното откриване значително увеличава шансовете за оцеляване. Още по-добър подход е да се опитате да предотвратите напълно рака. Базираният в САЩ доктор Саураб Сети, професор по медицински науки в Харвардския университет, сподели в социалните мрежи, че премахването на само четири елемента от вашата диета и замяната им с по-здравословни алтернативи може значително да намали риска от развитие на рак. Какви са тези четири храни? Газирана вода вместо подсладени напитки Студените напитки, газираните напитки, пакетираните сокове и подобни сладки напитки вече са обичайна част от ежедневието на много хора. Д-р Саураб Сети препоръчва да ги замените с газирана вода. Той заявява, че прекомерната консумация на сладки напитки е увеличила риска от рак на дебелото черво, особено при по-младите хора. Вместо тях, помислете за преминаване към естествени, традиционни алтернативи. Безалкохолни варианти вместо коктейли Д-р Сети обяснява, че алкохолът, под каквато и да е форма, е вреден за тялото. Дори една капка не се счита за безопасна за здравето. Той силно съветва да не се пие алкохол, особено за жените. Вместо това изберете безалкохолни напитки, които предлагат вкус без риск. Постен протеин вместо червено месо Множество проучвания показват, че червеното месо значително увеличава риска от рак. Червеното месо включва плътта на големи животни като коза, прасе, агнешко и овнешко. Д-р Сети предлага да се замени червеното месо с постни източници на протеини като пиле, риба и домашни птици, които се считат за по-здравословни алтернативи. Пълнозърнести храни вместо хляб Много хора са възприели навика да ядат хляб за закуска. Хлябът обаче се прави от рафинирано брашно, което е преработен продукт. Всичко обработено или рафинирано не е идеално за дългосрочно здраве. Редовната консумация на такива храни може да доведе до сериозни храносмилателни проблеми и да повиши риска от рак. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg