Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Прогноза: Мария Бакалова е най-вероятният носител на "Златен глобус"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:11 / 26.02.2021Коментари (0)813
©
Мария Бакалова ще спечели "Златен глобус“ за най-добра женска роля в категорията за комедиен филм или мюзикъл, прогнозира британският "Индипендънт“. Всички организации, които връчват награди, обичат интересните истории, а тази година  "най-неустоимата“ е на българската актриса. Тя бързо се превърна в звезда с ролята си на дъщерята на казахстанския журналист Борат в "Борат 2“, а преди това бе "напълно непозната извън родната си България“.

Същия аргумент за Бакалова използваха и от специализираното за тв и кино издание "Индиуайър“, които предположиха, че българската актриса ще вземе "Глобус“ заради главозамайващата си история на успеха – ролята на Тутар тя получава почти веднага след като завършва обучението си по актьорско майсторство.

Бакалова се конкурира за наградата с Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Аня-Тейлър Джой.

"Индипендънт“ конструират материала си с предположения в категориите "ще спечели“, "трябва да спечели“ и "трябваше да бъде забелязан/а“. Българската актриса е поставена в категорията "ще спечели“, според Кларис Лори. В "трябва да спечели“ критичката посочва Розамунд Пайк за ролята ѝ в черната сатира "I Care a Lot“.

Макар и да няма номинация, според Лори организаторите от Холивудската асоциация на чуждестранната преса  трябвало да обърнат внимание на изпълнението на Филипа Су в мюзикъла "Хамилтън“.

"Играта на Бакалова е упражнение по сила на характера и решителността, особено когато говорим за срещата ѝ с Руди Джулиани, достойна за новинарските заглавия“, обосновава предположението си Лори.

Наградата според изданието заслужава и "подценяваната“ Розамунд Пайк за "дяволската ѝ роля“ в сатирата "I Care a Lot“

В останалите категории предположенията са следните: "Борат 2“ е "очевидният избор“ за отличието за най-добър комедиен филм, но според критичката филмът, който трябва да триумфира, е "Palm Springs“.

"Борат 2“ вече взе няколко награди от организации на критици, но същевременно трябва да се отбележи, че глобусите са "снобски“ към провокативните, предизвикателни и остроумни примери от жанра.

При мъжете в комедийна роля или мюзикъл "Индипендънт“ дава глобуса на Саша Барън Коен от "Борат 2“. Трябва да спечели Дев Пател за "Личната история на Дейвид Копърфийлд“ на Армандо Янучи, смята Лори. Според нея Барън Коен го очаква силна година – той ще вземе и наградата за най-добра поддържаща роля за "Делото срещу чикагската седморка“.

Голяма е вероятността организаторите да му дадат приз само за "Борат 2“, но може да решат да подчертаят и универсалността му като актьор, който се изявява еднакво добре в комедийни и в драматични роли.

Най-добър филм вероятно ще стане "Делото срещу Чикагската седморка“, смята Лори. Повечето експерти залагат на "Страната на номадите“ с Франсис Макдорманд – филм, който вече има няколко награди и се готви за "Оскар“ или поне номинация от Американската филмова академия. Продукцията на Клои Жао критичката поставя в графата "трябва да спечели“.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: