Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рачков спечели дело за клевета и обида
Автор: Екип Ruse24.bg 12:39 / 24.09.2021Коментари (0)715
©
Известният комик и телевизионен водещ Димитър Рачков е спечелил дело за клевета и обида, водено срещу него от строител за 5000 лева - като частичен бъдещ иск от 487 000 лева. Именно заради това дело в края на 2019 г. е наложен запор върху дружествения дял във фирмата му "Димитър Рачков" ЕООД, който до днес не е вдигнат, сочи справка в Търговския регистър. Запорът е наложен от строителната фирма "Еднофамилни къщи" ЕООД на Валентин Добрев.   Причината – разследване в поредица от предавания в "Господари на ефира" по Нова телевизия, излъчени в края на 2017 година.

"През 2017 година към нас се обърнаха две семейства. Те са се доверили на Валентин Добрев за строителството на своите къщи. След като строителят известно време е работил по тях, по различни причини той е прекъснал работа. Това ги кара да потърсят съдействие от съда и от "Господари на ефира". Години по-късно, през 2019 година господин Добрев завежда дела срещу "Глобал Вижън", Ева Веселинова и Димитър Рачков.

Тъй като продуцент на "Господарите" е друга компания, искът срещу "Глобъл Вижън" не е уважен от съда. Исковете срещу Рачков и Ева са частични при обща търсена от строителя сума, възлизаща на близо 500 000 лева", съобщава "Gospodari.com".

"Строителят губи делото срещу Димитър Рачков и е осъден да плати 1200 лева за съдебни разноски. Междувременно обаче е поставил запор над дружествените дялове на актьора в неговата фирма. По същия начин под запор са и дяловете на Ева Веселинова в нейните фирми, а делото срещу нея все още не е стигнало до първо заседание. Именно за тези запори Добрев изпраща информация до различни медии – без обаче да спомене, че е загубил делото срещу Димитър Рачков, както и много дела срещу свой клиент", допълват от сайта.

"Господарите" уточняват, че след като Добрев водил общо 12 дела на различни инстанции и срещу клиента си Тодор Белев, той е загубил всички дела до момента. Така дължи съдебни разноски на стойност повече от 10 000 лева. По думите на Тодор Белев, основна причина това да се случва е дупка в законодателството, позволяваща всеки да може да завежда искове за налагане на запори на сметки на физически и юридически лица след внесена такса в определен от съда размер.

Конкретно срещу Димитър Рачков делото е заведено заради изразено мнение, че управителят на "Еднофамилни къщи" Валентин Добрев "използва институциите като средство за тормоз", че дружеството не престава с "тормоза на клиенти", че бил наречен "некоректният строител Добрев". Оплакването е също, че в интернет страницата на предаването е качен видеофайл, а под него бил изписан следният текст: "Скъпи приятели, пак обръщаме внимание на темата с некоректната строителна фирма на г-н Добрев. Той се оплете в нелепи обяснения за неизпълнените си задължения и тормоза над редица клиенти".

Пред съда Добрев твърди, че Рачков е разгласил публично позорни обстоятелства чрез медията с най-голяма гледаемост в часовия диапазон на излъчване на предаването, както и чрез Фейсбук. Според него, това довело до уронване на доброто име и репутация на самото дружество. Заявил е, че множество от дългогодишните клиенти на дружеството са спрели да правят поръчки към него, защото са изпитвали страх, че ще станат обект на измама, който бил породен от изказванията на Рачков.

Партньори на дружеството отказвали да му доставят материали, защото се опасявали, че няма да им бъде заплатено. Повечето му контрагенти изцяло прекратили кореспонденцията и търговските си отношения с него.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: