Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рапърът Кание Уест взриви с признанието "Обичам Хитлер" и го наказаха
Автор: Екип Ruse24.bg 14:09 / 02.12.2022Коментари (2)612
©
Рапърът Кание Уест, все по-изолиран след неотдавнашните си антисемитски изказвания, затъна още повече, след като обяви публично възхищението си от Хитлер. Стана ясно също, че придобиването на социалната мрежа "Парлър", която той пожела да закупи след разприте си с други платформи, е отменено, съобщават световните агенции.

По време на участието си в предаването "Infowars", водено от любителя на теориите на конспирацията Алекс Джоунс, рапърът, който вече се нарича Йе, носеше черна балаклава, покриваща цялото му лице, и започна тирада за греха, порнографията и дявола.

"Обичам Хитлер", каза Йе няколко пъти. 

Вместо да "успокои топката" след антисемитските си изказвания, които накараха много марки, включително германския гигант "Адидас", да прекъснат връзките си с него, рапърът "изригна" отново, предизвиквайки лавина от порицания в социалните мрежи.

В процеса компанията "Парлъмънт текнолъджис", чиято собственост е "Парлър", обяви, че се отказва да бъде закупена от Йе. Решението "в интерес и на двете страни" е взето в средата на ноември. Рапърът предложи да купи "Парлър" през октомври. 

Социалната мрежа е много популярна сред ултраконсерваторите заради защитата на почти неограничената свобода на изразяване. 

Кание Уест първоначално изяви желание да купи "Парлър", след като неотдавнашните му антисемитски изказвания го направиха персона нон грата в света на бизнеса и доведоха до изтриването на негови публикации в Инстаграм и Туитър. 

       

На снимачната площадка на "Infowars" в четвъртък 45-годишният рапър, който казва, че страда от биполярно разстройство, и наскоро пак заговори, че може да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 г., удвои провокацията си.

"Аз виждам и положителни неща относно Хитлер. Този човек изобрети магистралите, изобрети микрофона, който използвам като музикант. Никой не казва публично, че той е направил нещо добро, писна ми от това. Омръзна ми от етикети, всяко човешко същество е допринесло с нещо ценно, особено Хитлер", каза Йе, предизвиквайки смеха на водещия Алекс Джоунс.

"Нацистите бяха хулигани и направиха много лоши неща", опита се да го поправи Джоунс, в отговор на което рапърът заяви: "Но те направиха и някои добри неща. Трябва да спрем да ги обиждаме през цялото време. Обичам нацистите". 

През последните седмици няколко членове на бившето му професионално обкръжение разкриха пред американски медии увлечението на Кание Уест по Хитлер.

Въвлечен в поредица от противоречия, Йе беше изоставен от марки, с които си сътрудничи. Производителят на спортна екипировка "Адидас" прекъсна отношенията си с рапъра в края на октомври заради негови изказвания, окачествени като антисемитски. Брандовете "Гап" и "Баленсиага" също му обърнаха гръб.

Новият главен изпълнителен директор на социалната мрежа Илон Мъск потвърди спирането на акаунта в отговор на публикация на Йе с нелицеприятна снимка на милиардера, която рапърът нарече свой "последен туит".

                   

"Опитах се да направя всичко възможно. Въпреки това той отново наруши нашето правило срещу подстрекаването към насилие. Акаунтът му ще бъде спрян", написа Мъск в Туитър.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Непорочният" Адидас е бил монополист и е правел обувките за цялата германска армия по време на войната. Предполагам не безплатно. Сега са най-политкоректните.
Aнонимен
на 02.12.2022 г.
0
 
 
Кание ли си, Кана ли си, Уест ли си не те знам, но ако беше жив сега Хитлер щеше вече да си на сапун Бочко.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: