Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ричард Алибегов: Хората са изплашени, инфлацията е висока!
Автор: Екип Ruse24.bg 16:42 / 05.10.2022Коментари (1)230
©
При нас имам стагнацията, хората са изплашени, инфлацията е висока. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

"Виждате, политиците през цялото време алармират: "Идва тежка зима, тежка зима“, за съжаление решения не сме чули. И това също се отразява на потреблението. Така че спадът е факт, спадът от туристи е абсолютен факт в столицата. Ние през 2019 година примерно да ви кажа така като статистика, от 5 заети маси в заведението, 3 или 4 бяха чужденци на бул. "Витоша“, сега ако има една е добре.  И пак казвам, има светли периоди, примерно август имаше малко повече туристи, но нищо общо с 2019 година. Но както виждате, и полетите вече са по-редки. Преди "Райън Еър“ примерно имаше 4 към нас на ден от Италия до София, 2 за идване и 2 за тръгване оттук, сега е на 3 дена един полет. Така че предполагам, че рецесията, която я обявяват в цяла Европа, ще се отрази и на пътуванията. Но още повече тогава ние трябва да стоим зад нашата столица, зад нашите градове – Велико Търново, Велинград, знаете, това са целогодишни курортни градове. Трябва да се рекламираме и трябва да показваме на света, че сме тук, и че има за какво да дойдат в България", каза Алибегов.

Според председателя на БАЗ страната ни е облагодетелствана, защото имаме целогодишен туризъм.

"Ние имаме спа туризъм, имаме балнео туризъм, имаме планински туризъм, летен туризъм, зимен туризъм. Ние сме една от малкото страни, която можем да предложим абсолютно всичко, и то на много добра цена спрямо Европа. За тази цел си трябва политика, трябва реклама, трябва работещо правителство на първо място. Най-важното нещо е тези партии да седнат и да се разберат в името на България. Има много кризи за решаване, по права линия на 400 км се води война до нас знаете, това също се отразява в туризма, няма как да не се отразява. Отразява се на абсолютно всичко. Инфлацията трябва да бъде овладяна, цените на тока, на газа трябва да бъдат овладени", уточни Ричард Алибегов. 

"Ние не можем да издържим без редовно правителство. Служебният кабинет каквото и да прави, те са с ограничени пълномощия. Те могат да констатират какво е състоянието, имаме срещи със служебния кабинет, с Министерство на финансите – те могат да констатират какво е състоянието, но те не могат да предприемат мерки. Тяхната отговорност е изключително ограничена. На нас ни трябва редовен кабинет, който заедно с бизнеса, синдикатите, браншовите организации да седнат и да се вземат мерки. Примерно аз обикалях в последните 2 седмици из страната много, и се оказа, че в провинцията, за разлика от София, преди години още са се газифицирали нашите колеги. Ама да де нали за газта в последната една година и половина няма лев компенсация. Те плащат безумни сметки, казват, че няма да издържат до зимата. Не зимата - до зимата няма да издържат. Сметките за ток, които плащаме ние, са 2 пъти по-високи спрямо 2019 година, след компенсацията от държавата. Тоест, ние имаме едно нарастване на ел. енергия, на работни заплати. Ръстът на заплати в нашия сектор от януари месец стана над 50%, също така поради липсата на работна ръка. Значи, ние имаме много голям ръст на разходите, а приходите са намалели с 40%. Нали разбирате, че тази сметка математически няма да издържи дълго време", уточни председателят на БАЗ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: