Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Розамунд Пайк: Бакалова заслужава наградата повече от мен
Автор: Екип Ruse24.bg 14:40 / 02.03.2021Коментари (0)435
© България днес
Разминалата се на косъм от "Златен глобус" Мария Бакалова бе сензацията на церемонията по връчване на наградите.

Първата българка, номинирана за престижното отличие, получи неочаквано признание от Розамунд Пайк, която я победи и грабна наградата в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл, пише "България днес"

Английската кинозвезда призна, че Бакалова е заслужавала повече от нея наградата. Приемайки отличието, Розамунд се обърна към останалите номинирани и по-специално към Мария.

"Дами, поздравявам ви! Аз трябваше да изплувам от потъваща кола. И все пак това бе по-хубаво, отколкото да бъда в една стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам те за блясъка и смелостта" - каза Пайк, която спечели първа награда за ролята си във филма "Много ми пука".

Лентата "Борат 2", която изстреля Мария Бакалова към върховете и накара света да заговори за българката, спечели две награди "Златен глобус" - за най-добра комедия и за най-добър актьор в комедия за ролята на Борат на Саша Барън Коен. При получаване на отличието актьорът не пропусна да спомене Бакалова, която играе негова дъщеря във филма.



"Този филм не би бил възможен без друга звезда, свеж нов талант, който дойде отникъде, а се оказа комедиен гений. Откритието и сензацията е Мария Бакалова, тя е невероятна" - за пореден път Коен похвали Мария, която според него е откритието на годината.

Часове преди церемонията в свое интервю Бакалова сподели, че е развълнувана, щастлива и благодарна за номинацията.

"Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Да бъда номинирана с тези актриси е голяма чест за мен" - признава Мария, която по време на връчването на наградите блестеше в ослепителна червена рокля на "Армани".



Наградите бяха връчени на необичайна церемония заради пандемията от коронавирус. Водещите на церемонията Тина Фей и Ейми Полър водиха на живо от два различни града - Ню Йорк и Лос Анджелис. На церемонията присъства само абсолютно необходимият персонал. Номинираните се включваха през видеовръзка.



"Представете си, че идвате за първи път в Америка, тя току-що беше излязла от България и изведнъж играе роля с реални хора, които са толкова дълго в този бизнес. Не знам как, но тя е откритие. Интервюирахме 600 млади жени от целия свят и Мария е изключително забавна. Тя е един от най-смелите актьори в историята", казва Барън Коен, който освен че изпълнява главна роля във филма е и негов продуцент.



Днес всички знаят името на българката Мария Бакалова. Превъплъщението й в Тутар Сагдиев й донесе признание и от публиката, и от професионалната общност. Критиката я определя като "откритието на годината". Мария получи награди от гилдиите на кинокритиците в Ню Йорк, Флорида и Чикаго и престижната награда за поддържаща женска роля на Националното общество на кинокритиците на САЩ. Бакалова застана начело и на престижната класация на киносайта IMDb за най-популярните актьори в света. Тя изпреварва актьори и актриси в едни от най-хитовите сериали.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: