Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Русенската опера гостува в София с "Кармен"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:08 / 29.03.2015Коментари (0)611
©
След триумфалния успех на премиерата на спектакъла на операта "Катерина Измайлова" на Шостакович в Русе, Русенската опера се готви за още две отговорни участия. Тази вечер Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров със солист световната цигуларка Мила Георгиева ще закрият 55-то издание на МФ "Мартенски музикални дни", а утре - 30 март, целият състав на Държавна опера-Русе идва в София, за да представи от 19.00 часа в зала1 на НДК своята мега продукция на операта "Кармен" от Жорж Бизе. Организатор на гостуването е Продуцентска къща "Монте мюзик".

От рядко изпълняваната и скандална, но много специална за Русенската опера "Катерина Измайлова" към най-популярната и любима за публиката "Кармен"!

Русенската опера отново подготвя специално адаптирана версия на обичаното заглавие за сцената на зала 1 с участието на солистите, хора, балета и оркестъра на театъра. Режисьорът Огнян Драганов е замислил интересни, мащабни и провокативни сценични решения, а примабалерината Силвия Томова е автор на атрактивните балетни платна и солистични хореографии. В допълнение към искрящата и емоционална музика на "Кармен" ще прозвучи в танцовата част и "Фарандола" от операта "Арлезианката" на Бизе. Наред с гостуващите артисти от световните сцени - Карла Дирликов /Кармен/ и Марио Маланини /Дон Хозе/, в останалите главни роли ще видим и великолепните солисти на Русенската опера Мария Цветкова и Александър Крунев /Ескамилио/. След своето звездно изпълнение на ролята на Катерина Измайлова в Русе, Мария Цветкова ще се представи пред софийската публика в ролята на Микаела. Участват още солистите Александър Баранов, Владимир Попов, Петя Цонева, Даниела Караиванова, Момчил Миланов, Стоян Стоянджов и др. Хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.

Ето какво споделя за предстоящото събитие диригентът Найден Тодоров в част от интервюто си пред БТА, публикувано през месец март:

"Още на следващата вечер след закриването на фестивала - на 30 март, гостуваме в София, в зала 1 на НДК с операта "Кармен" от Бизе. Много съм щастлив от екипа. Режисьор е Кристиан Михайлеску (Румъния), член на Европейската академия на музикалните театри - Виена, и асоциацията "Евролирика", носител на много награди. Адаптацията за голямата сцена на НДК е на Огнян Драганов, който стои и зад спечелилите публиката "Тоска" и "Риголето". Хореограф е Силвия Томова.

Като диригент на спектакъла и като директор на Русенската опера съм много горд и със солистите Maрио Маланини и Карла Дирликов.

От две години трупата се представя успешно в НДК с участието на тенора /чиято кариера е тясно свързана със сцената на Миланската скала/ Maрио Маланини, станал любимец и на родната публика след изключителните интерпретации в "Тоска" и "Трубадур". Маланини е един от най-популярните италиански тенори, пее на най-големите оперни сцени в света - от Виена до Париж и от Лондон до Ню Йорк. Много се радвам на неговото желание и готовност винаги, когато има възможност, да работи с Русенската опера. Сега ще бъде в една от коронните си роли - Дон Хозе.

С прекрасното мецосопрано Карла Дирликов се запознах преди 5-6 години, след като работихме заедно по "Кармен" в Холандия и Белгия. Родена в САЩ, талантливата певица е дете на български емигрант и мексиканка. За голямо съжаление не говори български. Нямаме търпение да покажем този бисер на родната публика! Феноменална изпълнителка на Кармен!...Обикновено за тази роля има проблем - или гласов, или визията на изпълнителката не съответства на образа. . . Ако има и глас, и визия, често актьорското майсторство не е достатъчно! А Кармен има много действено, динамично присъствие на сцената! Карла Дирликов е една от малкото изпълнителки, които покриват всички тези изисквания! Тя ще дойде за спектакъла в София от Белгия, където има в момента поредица спектакли."

Билети за спектакъла все още могат да се закупят от Билетния център на НДК, онлайн и в разпространителската мрежа на Ивентим и Тикетпортал.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: