Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Руснаци летят от Бургас за наблюдателен полет над България
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 19.05.2014Коментари (2)279
© Bulfoto
Снимка Архив
Руски инспектори ще извършат наблюдателен полет над България тази седмица в рамките на договора "Открито небе", а наблюдатели от Великобритания ще летят над Русия. Това съобщи пред ИТАР-ТАСС началникът на руския Национален център за намаляване на ядрената опасност Сергей Рижков.

Наблюдателният полет над България ще се извърши от 19 до 23 май от летище Бургас, като за целта ще бъде използван руски самолет за наблюдение Ан-30Б, уточни Рижков. Максималната далечина на полета ще бъде 660 км. Ан-30Б притежава оборудване за аерофотография, като подобни машини притежават и нашите ВВС.

"Руският самолет за наблюдение ще изпълни полета по съгласуван с наблюдаемата страна маршрут, а българските специалисти на борда му ще контролират реда на използване на апаратурата за наблюдение и спазването на договора", добави Рижков.

Той поясни, че полетът се изпълнява "с цел съдействие за по-голяма откритост и прозрачност във военната дейност на страните участнички в договора, както и за засилване на сигурността чрез укрепването на мерките за доверие".

В същия период британски инспектори ще извършат наблюдателен полет над територията на Руската федерация на румънски самолет за наблюдение АН-30.

Договорът "Открито небе" е подписан през 1992 година. В него участват 34 държави, припомня ИТАР-ТАСС. Наблюдателни полети се извършват над Русия, САЩ, Канада и европейски страни.

Основните задачи на "Открито небе" са развитие на прозрачността, съдействие за наблюдаването на изпълнението на споразуменията в областта на контрола над въоръженията, разширяване на възможностите за предотвратяване на кризи и уреждане на кризисните ситуации в рамките на ОССЕ и други международни организации.

В същото време...

Български, румънски и турски официални представители на няколко пъти през последните месеци обявиха, че се налага изтребители от ВВС на техните страни да излитат по тревога за преследване на други руски наблюдателни машини, чиито полети на границата на чуждо въздушно пространство не са предварително договорени.

Става въпрос за Ил-20, предназначени за радиотехническо образование. Създадени през 70-те години, те преминаха модернизация и са в състояние да прехващат радиокомуникация на стотици километри разстояние.

Запознати смятат, че натъпканите със специализирана апаратура самолети събират данни за радарите и ПВО системите на черноморските членове на НАТО.

Източник: btv







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.05.2014 г.
0
 
 
лаптопа е руски последно поколение,който никой не е виждал и никога няма да види.Нещо като нов модел на москвич или телевизор Електрон.
0
 
 
.....притежава оборудване за аерофотография..... оборудването представлява 7 годишен лаптоп с мобилна връзка с интернет :) когато прелита над дадена област операторите (отварят бутилка водка) и пускак google earth :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: