Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
С какво се занимава днес Мария Шарапова
Автор: Екип Ruse24.bg 13:42 / 13.04.2023Коментари (0)587
©
Мария Шарапова е една от най-известните руски спортистки за всички времена. По време на професионалната си кариера тенисистката спечели от наградни фондове и рекламни договори около 400 милиона долара. С подобна сума Маша можеше да живее безгрижно десетилетия напред, но охолният живот я привлича и движи напред.

Победителката в 39 турнира под егидата на WTA участва активно в бизнес начинания, снима се във филми и дори изучава пазара на криптовалутите. През 2012 г. Мария създава компанията за захарни изделия Sugarpova. Името не е избрано случайно. По време на телефонен разговор мениджърът Макс Айзенбъд шеговито я нарича Мария Шугарпова и шампионката го оценява и се възползва. "Макс ми се обади и каза: "Здрасти, Шугарпова!" Засмях се и си помислих: "Какъв як прякор!"

Тя инвестира 500 хил. долара в бизнеса си, а днес бонбоните ѝ се продават в 32 страни по света и ѝ носят печалба в размер на 1,1 милиона долара годишно.

Бонбоните се правят под формата на тенис топки, обувки и женски устни. "Създадохме продукт, който хората да не ядат по пътя от касата на магазина до колата, а да му се радват и да го харесват. Исках да бъдат като сувенир, който се цени и става за подарък", обяснява Маша .

Тя съчетава два поста: собственик и творчески директор. Нейните задачи включват формиране на асортимента и създаване на продуктов дизайн. Самата тенисистка изготвя скици за бъдещи проекти и казва, че понякога работи по 8-9 часа на ден само за Sugarpova. А има и доста други задължения...

Бившата тенисистка участва във филми, телевизионни програми и модни ревюта. През 2019 г. Шарапова участва в телевизионния сериал The Morning Show с Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун. Година по-рано тя се появи на киноекраните в "Бандитките на Оушън".

През есента на миналата година петкратната победителка в турнири от Големия шлем присъства на Седмицата на модата в Ню Йорк, а след това участва в модно ревю в Милано.

Отдавна Шарапова инвестира в обещаващи компании. Така например тя стана инвеститор в производството на оборудване за домашно обучение Bala, производството на слънцезащитен крем Supergoop, мобилното приложение Charly и др.

Въпреки факта, че е напълно безразлична към ММА, през 2016 г. купи акции на UFC, следвайки примера на бившия си приятел, вокалиста на Maroon 5 Адам Лавин, както и на сестрите Серина и Винъс Уилямс. Въпреки че първата не е сред любимките ѝ...

Известната спортистка също така се интересува от крипто индустрията и притежава част от компанията MoonPay.

Като всяка медийна личност, Мария печели добри пари от реклама. Експерти изчисляват, че общият размер на печалбата от това перо за нея е 24 милиона долара на година. 

Мария винаги е била смятана за голяма красавица и в живота ѝ имаше много любовни романи с известни и богати мъже. Шарапова не крие, че тенисистът Хуан Карлос Фереро, който сега е треньор на Карлос Алкарас, е първата ѝ голяма любов. В книгата си тя си спомня как се е влюбила в испанеца.

"През пролетта на 2004 г. отидох в Европа, за да се подготвя за сезона на клей. Няколко други професионални играчи също вече тренираха на мястото, на което бях и аз, включително самият Фереро. През няколкото седмици, в които го гледах как играе и как общува с хората, хлътнах до уши по него", пише Мария.

След това се заредиха Анди Родик, вокалът на Maroon 5 Адам Лавин, продуцентът на NBC Чарли Еберсол, баскетболистът Саша Вуячич, нашият Григор Димитров и др. За да се стигне до 2018 г., когато се запознава с британския бизнесмен Александър Гилкс. Двойката дълго време криеше връзката си, но през 2020 г. влюбените обявиха годежа си.

Гилкс е основател на аукционната къща Paddle 8, а преди това е работил във Phillips de Pury & Company. Британецът владее руски език, който е учил в университета в Бристъл. Освен езика на Пушкин говори свободно още испански и френски. "Винаги съм имал специални отношения с Русия. Майка ми преподаваше руски в университета, така че съм запознат с класическата литература на страната от детството си. Руската култура изигра важна роля в решението ми да стана аукционер", казва Гилкс.

Алекс учи и в Итън Колидж, където се сприятелява с наследниците на британския трон - принцовете Уилям и Хари. Той беше гост на кралската сватба на принца на Уелс и Кейт Мидълтън. Преди това Гилкс вече беше женен за модната дизайнерка от арабски произход Миша Нону.

Маша рядко разкрива подробности от личния си живот. И все пак споделя по нещичко в социалните мрежи. През април миналата година 35-годишната бивша тенисистка публикува снимка от ваканция в Бали, а на кадъра се виждаше заобленото ѝ коремче. Първородният ѝ син се роди на 1 юли 2022-ра. "Теодор е най-красивият и скъп подарък, за който нашето малко семейство може да мечтае", написа Мария по повод на радостното събитие, цитират от Webcafe.bg.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: