Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сестри рибарки се пребориха с голям хищник
Автор: Екип Ruse24.bg 15:58 / 20.07.2022Коментари (0)367
Две сестри рибарки успяха да преборят огромна щука от водите на река Огоста, недалеч от Монтана. Водното чудовище се закачило на въдицата на едното от момичетата и започнал здрав екшън, който продължил дълго време. В крайна сметка чаровните дами преборили хищника и го издърпали на брега. Той се оказал тежък цели 6 килограма и дълъг близо метър. Имал страховити и остри като бръснач зъби.

Пред "България Днес" една от майсторките в улова Евелина Георгиева разказа с вълнение за срещата с грамадната риба.

"За втора поредна година хващам трофейна щука на река Огоста. Закачи се на блесна. Адреналинът скочи на макс, защото щуката беше изключително силна и борбена. Дърпаше аванса много, аз просто нямах избор, освен да държа въдицата здраво и да я чакам да се измори. Не ми даваше никакъв шанс в началото да я контролирам. Дори когато я прекарах на два метра от мен, все още не искаше да се вдигне и да я видим от брега", споделя Еви. За нейно щастие до нея има помощник - сестра й Гергана, която също е рибарка от малка. Първоначално тя асистира с кепа, но битката с речния гигант се оказва по-продължителна от очакваното.

"В един момент си сменихме ролите със сестра ми. Казах й: "Хвани въдицата и дръж изпънато". Започнах аз да се мъча да вкарам рибата в кепа, който се оказа прекалено малък за нея. Слагах мрежата пред главата, а щуката се блъскаше силно с опити да го скъса. Чак когато се измори, вече успя да легне в кепа. Решаващият момент беше да я вдигнем над брега, който е метър висок над водата. Мислех си, че мрежата ще се скъса и рибата ще изпадне", разказва за екшъна една от сестрите.

"Нямахме избор, коленичихме. Аз от едната страна хванах дръжката на кепа и обръча. Сестра ми хвана рибата за врата, защото ни беше страх да бръкнем под хрилете, а и беше доста тежка. Така с общи усилия я извадихме. Беше един от най-вълнуващите моменти в живота ми! Казват, че човек един път в живота си има късмета да хване такава риба. Но ето, че за мен това е втори пореден трофей", похвали се Еви Георгиева. През миналата година тя успява да хване щука с тегло 7,5 кг отново от река Огоста.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: