Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ще успее ли Наполи да спечели Серия "А" за първи път от 1990-та?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:10 / 17.11.2021Коментари (0)478
© Фейсбук
Макар и далеч от престижа и броя на титли на отбори, като Ювентус, Интер и Милан, тима на Наполи винаги е бил сред най-качествените клубове в италианската Серия А. И все пак, партенопеите имат само две спечелени титли от висшия ешелон на италианския футбол, като последния трофей от шампионата за сините датира от сезон 1989/1990, когато водеща фигура в отбора е покойната легенда Диего Марадона.

Но през последните няколко сезона отбора от град Неапол е почти неизменен участник в битката за престижния трофей, който за момента обягва на сините след редица втори места. И въпреки, че през последния сезон Наполи не успя да се класира за Шампионска Лига за втори пореден сезон, партенопеите все пак не страдат от изключително качествен състав и селекция. В отбора воден от специалиста Лучано Спалети блестят имена, като Лоренцо Инсиние, Калиду Кулибали, Ирвинг Лозано и Виктор Осимне.

Именно нападателя Осимне е перлата в селекцията на сините, като през лятото нигерийския таран бе привлечен от тима на Лил за рекордната за клуба сума от 70 милиона евро. За справка, в 12 изиграни срещи национала на Нигерия е реализирал общо 9 гола, като 5 от тях са дошли в Серия А, където тима на Наполи прави истински фурор през този сезон, макар и в известна степен неочаквано, особено имайки предвид представянето на отборите от Милано през изминалата кампания.

Пристигането на наставника Лучано Спалети в клуба обаче даде своя позитивен резултат, като ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за шампион на Серия А през сезон 2021/2022 ще видим, че след 11 изиграни кръга именно сините са фаворити с коефициент от 2.75. От друга страна, надали е изненада за някой, че другите два отбора с най-големи шансове за краен успех в шампионата са именно отборите на Интер и Милан, съответно с коефициенти от 3.50 и 3.75.

Формата на партенопеите през този сезон е наистина впечатляваща, като за 11 кръга те имат актив от цели 31 точки при зашеметяваща голова разлика от 23 отбелязани гола и само 3 допуснати. Наполи разполага с този точков актив благодарение на 10 победи и само 1 равенство, което те записаха при гостуването на Рома (0:0). Прави впечатление, че сините имат третата най-добра атака в първенството, но нещото, което наистина ги отличава е тяхната защита. Почти непробиваемия дефанзивен вал на отбора воден от Калиду Кулибали е проблем за всеки противников нападател, макар и дефанзивната формата на отбора в Лига Европа да е доста по-различна.

За само три записани мача в Лига Европа през тази кампания тима на Наполи е допуснал цели 5 гола в своята врата, като при домакинската загуба на Наполи от Спартак Москва във вратата на сините бяха вкарани цели 3 гола или точно толкова колкото отбора допусна за 11 кръга в Серия А. Но тази разлика в представянето на отбора може да бъде оправдана с очевидния приоритет за отбора, който е битка за шампионата в местния шампионат.

А имайки предвид формата, която Наполи показва в калчото до момента, те съвсем заслужено са основен фаворит и няма да е изненада ако в края на сезона те се поздравят с трета титла от Серия А в своята история.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: