Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ще успее ли Наполи да спечели Серия "А" за първи път от 1990-та?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:10 / 17.11.2021Коментари (0)480
© Фейсбук
Макар и далеч от престижа и броя на титли на отбори, като Ювентус, Интер и Милан, тима на Наполи винаги е бил сред най-качествените клубове в италианската Серия А. И все пак, партенопеите имат само две спечелени титли от висшия ешелон на италианския футбол, като последния трофей от шампионата за сините датира от сезон 1989/1990, когато водеща фигура в отбора е покойната легенда Диего Марадона.

Но през последните няколко сезона отбора от град Неапол е почти неизменен участник в битката за престижния трофей, който за момента обягва на сините след редица втори места. И въпреки, че през последния сезон Наполи не успя да се класира за Шампионска Лига за втори пореден сезон, партенопеите все пак не страдат от изключително качествен състав и селекция. В отбора воден от специалиста Лучано Спалети блестят имена, като Лоренцо Инсиние, Калиду Кулибали, Ирвинг Лозано и Виктор Осимне.

Именно нападателя Осимне е перлата в селекцията на сините, като през лятото нигерийския таран бе привлечен от тима на Лил за рекордната за клуба сума от 70 милиона евро. За справка, в 12 изиграни срещи национала на Нигерия е реализирал общо 9 гола, като 5 от тях са дошли в Серия А, където тима на Наполи прави истински фурор през този сезон, макар и в известна степен неочаквано, особено имайки предвид представянето на отборите от Милано през изминалата кампания.

Пристигането на наставника Лучано Спалети в клуба обаче даде своя позитивен резултат, като ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за шампион на Серия А през сезон 2021/2022 ще видим, че след 11 изиграни кръга именно сините са фаворити с коефициент от 2.75. От друга страна, надали е изненада за някой, че другите два отбора с най-големи шансове за краен успех в шампионата са именно отборите на Интер и Милан, съответно с коефициенти от 3.50 и 3.75.

Формата на партенопеите през този сезон е наистина впечатляваща, като за 11 кръга те имат актив от цели 31 точки при зашеметяваща голова разлика от 23 отбелязани гола и само 3 допуснати. Наполи разполага с този точков актив благодарение на 10 победи и само 1 равенство, което те записаха при гостуването на Рома (0:0). Прави впечатление, че сините имат третата най-добра атака в първенството, но нещото, което наистина ги отличава е тяхната защита. Почти непробиваемия дефанзивен вал на отбора воден от Калиду Кулибали е проблем за всеки противников нападател, макар и дефанзивната формата на отбора в Лига Европа да е доста по-различна.

За само три записани мача в Лига Европа през тази кампания тима на Наполи е допуснал цели 5 гола в своята врата, като при домакинската загуба на Наполи от Спартак Москва във вратата на сините бяха вкарани цели 3 гола или точно толкова колкото отбора допусна за 11 кръга в Серия А. Но тази разлика в представянето на отбора може да бъде оправдана с очевидния приоритет за отбора, който е битка за шампионата в местния шампионат.

А имайки предвид формата, която Наполи показва в калчото до момента, те съвсем заслужено са основен фаворит и няма да е изненада ако в края на сезона те се поздравят с трета титла от Серия А в своята история.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: