Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Снимат "Индиана Джоунс" и "Междузвездни войни" в България
Автор: Екип Ruse24.bg 10:57 / 10.05.2019Коментари (0)1129
©
Петата серия на новия филм за "Индиана Джоунс" най-вероятно ще бъде сниман в България. След това у нас може да бъде заснет и някой от епизодите на "Междузвездни войни".

Бащата на сагата "Междузвездни войни" Рик Маккалъм вече оглежда къде точно да бъдат снимките на "Индиана Джоунс", научи "България Днес". На холивудския продуцент страната ни съвсем не е чужда. Рик живее у нас почти по два месеца в годината, а през останалото време е в Чехия.

"Българските локации не са виждани, не са познати и затова са толкова интересни", коментира Маккалъм за "отварянето" на страната ни към холивудските продукции. Той е впечатлен и от младото поколение кинаджии, които успяват да се "изразяват със средствата на киното по един много динамичен начин".

Според него киноиндустрията в България има добро развитие. Нещо повече - страната ни успешно би се конкурирала с европейски проекти, ако филмите бъдат "технически добри, ярки, провокативни, смели и противоречиви, натоварени с електричество, така че хората от цяла Европа да се идентифицират с тях. Номерът е да направиш филмите толкова добри, че да накараш хората да излязат от домовете си и да отидат да ги гледат", обясни още световноизвестният продуцент.

Именно красотата на природата, даденостите ни и локациите, които "стават за всичко", направили впечатление на Маккалъм и предложил част от снимките на "Индиана Джоунс" с участието на Харисън Форд да са на българска земя. "Защо не и самият актьор да дойде тук? Това е добра идея", засмял се Рик на предложението от българската страна да доведе звездата тук.

"Индиана Джоунс" трябва да се появи през 2020 година. Купувайки "Лукасфилм", "Дисни" станаха собственици освен на "Междузвездни войни" и на култовата поредица, в която участва Харисън Форд.

Последният филм от сагата "Междузвездни войни" ще излезе през декември 2019 г. Епизод 9 би трябвало да е краят на оригиналната история, замислена от Джордж Лукас, и трета от новата трилогия на "Дисни". Негов режисьор е Колин Тревъроу. "Харесвам страната ви и мисля, че можем да продължим тук като локация не само за "Индиана Джоунс", но и за филма "Междузвездни войни". Разбира се, това не зависи само от мен", смее се Рик.

Според него кризата се е отразила зле и на киноиндустрията. Затова, по думите му, е важно да има сътрудничество, тъй като нито една страна в момента не разполага с финансови средства да прави филм самостоятелно.

Продуцентът често си спомня за началото на "междузвездната сага", когато успехът на фантастичната лента не е бил само въпрос на пари, а на добра идея. "Първоначално ние финансирахме филма от собствения си джоб, нямахме студио, пътувахме непрекъснато, за да намерим най-изгодния начин за снимки, а постигнатите ефекти, които по-късно видяха зрителите, бяха абсолютно предизвикателство", спомня си за първите стъпки с Джордж Лукас Рик Маккалъм.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: