Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Статистика сочи, че българите са едни от най-често правещите секс в светa
Автор: Екип Ruse24.bg 15:15 / 14.11.2014Коментари (0)247
©
Българите са едни от най-често правещите секс мъже в световен мащаб. Това сочи статистика, цитирана в рамките на Третата национална конференция по сексуална медицина.

Средно мъжете у нас се отдават на любовни ласки 127 пъти в годината.

Като цяло в балканските държави се прави най-много секс спрямо останалите страни в света, като водещи на полуострова в престижната класация са гърците.

Конференцията по сексуална медицина бе организирана от Българската асоциация по сексуална медицина под патронажа на ректора на Медицинския университет в София проф. д-р Ваньо Митев.

Сексуалната медицина е интердисциплинарна област, посветена на сексуалните нарушения при двата пола, на техните причини и последствия за индивида, двойката и обществото.

Тези проблеми се изследват в общо-медицински фундаментални и приложни аспекти от гледна точка на уролози, гинеколози, ендокринолози, кардиолози, сексолози, психиатри, невролози, дермато-венеролози, общопрактикуващи лекари, деонтолози и други специалисти. Както в успешно преминалите вече две национални конференции, така и в Третата национална конференция участваха редица доказани български и международни специалисти.

Основната цел на конференцията беше да представи актуалното състояние на научните знания и да популяризира достиженията в тази сфера.

Някои от темите, които бяха разгледани, включваха урологични, ендокринологични, кардиологични, неврологични и сексологични аспекти на еректилната дисфункция, нарушенията в либидото, оргазма и еякулацията при мъжете, най-значимите урологични и гинекологични заболявания, имащи отношение към сексуалната функция, хипогонадизма при мъжете, сексуалната дисфункция при жените, съвременните аспекти на сексологичното консултиране, значението на сексуално-трансмисивните заболявания, психиатрични и съдебно-медицински проблеми и редица други.

В нея участие взеха повече от 250 души.

По думите на медицинските специалисти, честотата на любовните актове е доста по-маловажна спрямо тяхното качество. Ето защо акценти в програмата бяха еректилната дисфунцкия и преждевременната еякулация, които засягат все по-голям процент от мъжете по света.

Първият проблем мъчи почти все втори мъж. Еректилната дисфункция често се споменава като импотентно състояние, при което мъжът не е в състояние да получи или поддържа пълна ерекция.

Това състояние е подобно на преждевременна еякулация, в смисъл, че може да повлияе отрицателно на мъжа, така и на партньорката му и може да окаже значителен натиск върху връзката.

В опитите да се определи възможната причина за еректилна дисфункция, първият фактор, който лекарят ще разгледа е възрастта на мъжа. При по-възрастните мъже този проблем е най-вероятно заради физическото състояние. Болести като диабет, бъбречни заболявания, хроничен алкохолизъм, множествена склероза, атеросклероза, съдови заболявания и неврологични заболявания представляват около 70% от случаите с еректилна дисфункция.

Диабетът е огромен рисков фактор за еректилната дисфункция.

Тютюнопушенето, затлъстяването и заседналия начин на живот също могат да увеличат риска от еректилна дисфункция. Лекарства като антидепресанти, диуретици и др. също могат да имат като страничен ефект еректилни проблеми.

Въпреки това в до 20% от случаите, еректилната дисфункция може да бъде свързана и с психологическа причина - депресия, безпокойсто, стрес, ниско самочувствие.

Ако преди това човек се радва на добър сексуален живот и едва от скоро е започнал да има еректилни проблеми - особено ако е с нов партньор или партньорът изпитва някакви проблеми във връзката, то причината най-вероятно е от емоционален характер.

Добрата новина е, че еректилната дисфункция е лечима за повечето мъже. Създадени са и нови лекарства, които са много успешни при лечението на това състояние. Обикновено лекарят ще определи причината за това състояние и ще лекува първо нея.

Той също може да смени медикаментите, които приема пациентът, за да облекчи страничните ефекти, които включват еректилна дисфункция. Лекарят може да предпише и лекарства, които да подпомогнат успешният сексуален живот на мъжа. Жената е добре да окуражи мъжа си, ако приема подобни лекарства и да го накара да не се чувства по-малко мъжествен.

От преждевременна еякулация пък се оплаква един на всеки петима господа.

Източник: Dnes.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: