Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стефан Диманов, интериорен дизайнер: Вървим към минимализъм в обзавеждането
Автор: Живко Кръстев 13:04 / 26.04.2024Коментари (0)1000
© Фокус
Изложението Salone del Mobile Milano представя водещите тенденции и иновации в света на мебелния дизайн. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ интериорният дизайнер Стефан Диманов.

"За мен най-добрият дизайн е когато влезеш в едно помещение, нищо не трябва да те дразни, да няма нещо, което ти пречи чисто визуално или емоционално. Най-добрият дизайн е като влезеш, всичко да е хармонизирано и да ти е спокойно.“

По думите му на събитието акцентът е бил върху представянето на кухни и бани, като тазгодишните тенденции са по-изчистените линии, без претрупвания, всичко е дигитализирано и лесно за поддръжка. "Вървим към все повече минимализъм в обзавеждането. Всички механизми са скрити, няма нищо, което да се вижда, включително и фурната.“

Традиционното за България сливането на кухня и хол в едно общо пространство се дължи на желанието по-рационално да се използва пространството, смята интериорният дизайнер: "През повечето време ние ползваме кухнята и дневната зона, и дори когато имаме гости, ние обичаме да готвим и да си говорим с тях“ – това е една от причините според Стефан Диманов по този начин да е организираното пространство при нас. Докато тенденциите в Милано са голяма кухня с голяма трапезария за много хора в отделни помещения, разясни още той.  

Продължава и линията за по-малко използване на химикали в производството на мебелите, които биха могли да повлияят на здравето ни, разказа още той. По-пастелните цветове – по-натуралните и по-природните цветове продължават да бъдат широко застъпени и тази година на Изложението в Милано.

Акцентите, като картини, аксесоари  в едно жилище също са много важно нещо и добре подбрани и съотнесени спрямо интериора предават уют, смята още той. Според него рисуването направо върху стената е нещо по-интересно, красиво и силно индивидуално, което предава също много интересен изглед на една стая. "Аз съм много за тапетите, много ми харесват. Особено напоследък има едни френски – уникални са и като текстура, и на пипане, и за поддръжка. За съжаление повечето хора не желаят тапети, защото е по-лесно за поддръжка латекс или боя,“ сподели Стефан Диманов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: