Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съветите на специалист: Какво трябва да знаем преди да продадем компютъра си?
Автор: Георги Иванов 12:02 / 16.01.2024Коментари (0)555
© Фокус
Съветваме клиентите, които си купуват нови компютри и искат да продадат старите си, да имат подръка външен хард диск. Това заяви Кристиян Красимиров, управител на компания за поддръжка и ремонт на електронни устройства, в "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“.

"На него могат да прехвърлят цялата си важна информация – след това спокойно могат да донесат устройството при нас. Ако могат да го форматират преди това, би било добре, ако не - оставят го на съответната компания, чрез която ще го продават, която го форматира“, поясни Красимиров.

Форматирането на диска Ви гарантира, че файловете няма да бъдат на него. Намеса от специалисти би могла да възстанови част от тях, но трябва да бъдат много тясно специализирани и това е труден процес. Няма опасност за данните Ви, ако форматирате диска, категоричен е Красимиров.

Можем също да извадим стария хард диск, но това би повлияло на цената на устройството, тъй като купувачът обикновено иска да вземе артикул с вече съществуващ хард диск. "SSD дисковете са бързи откъм трансфер на данни, но не са надеждни. Ако прехвърлим данните на такъв диск, те са с гаранция 3 г. Понякога обаче при китайските дискове този срок може да бъде съкратен. Тогава данните на диска напълно се заличават. Ето защо съветваме клиентите да прехвърлят данните си на механичен хард драйв“, уточни специалистът.

"Когато се влиза в интернет, можем сами да изберем дали браузърът да съхранява паролите ни или не. Не го препоръчваме, защото това запазване винаги дава вратичка паролите Ви да попаднат в чужди ръце. Деинсталирането на браузъра не гарантира защита в този смисъл. Препоръчваме, когато продавате устройството си, да го дадете първо на специалист, който да преинсталира всичко и да сте спокойни, че паролите и потребителското ви име няма да попаднат в недоброжелатели", каза още Кристиян Красимиров.

“Има клиенти, които настояват да стоят при нас, докато ремонтираме устройствата им, но това не е възможно. В тези случаи въпросът е на доверие – трябва да вярвате на хората, които поправят устройствата Ви", заключи експертът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: