Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Световноизвестен готвач: Моят син е осиновен от България: Страната ви не получава достатъчно признание за кухнята си
Автор: Екип Ruse24.bg 10:21 / 04.12.2023Коментари (0)23905
©
Този декември светлините на прожекторите ще са насочени към първото издание на "Биоресткъп", посветено на темата "Гастрономия и бар култура". Форумът ще се проведе от 5 до 7 декември. На едно място ще се съберат професионалисти, лектори и жури - едни от най-добрите в света.

За първи път ще има и изцяло международно жури, което ще оценява отборно талантите в състезателната програма за готвачи. Един от тях ще бъде световноизвестният готвач шеф Едуард Азуаза.

"Изключително изненадан съм относно равнището на готвачите в България. Идвам за десети път в България. Първият път беше още през 90-те години. От вашата кухня ми харесват много маринованите зеленчуци, киселите краставички, как приготвяте агнешкото месо, защото са много сходни с практиките в кухнята в Румъния. Изпитвам силна връзка с България, тъй като моят син е осиновен от Пловдив", каза самият шеф Азуаза в студиото на "България сутрин".

Световноизвестният готвач разкри, че страстта му към готвенето се е появила още от ранна детска възраст, готвейки с баща му вкъщи.

"Когато готвя, аз се забавлявам. Много обичам и да си хапвам. Кухнята е място за експериментиране", смята гостът.

Като жури Азуаза коментира, че за него най-важно ще бъде развитието на потенциала на българските готвачи. "На първо място готвачите трябва да познават местната кухня. Готвейки техники, нови методи, за да се подобри вкусът и текстурата на храната. Никога не казвам, че нещо е грешно", уточни шеф готвачът пред Bulgaria ON AIR.

Азуаза разкри и какви са железните правила в неговата кухня: "Най-важна е чистотата. Да влизаме в кухнята с огромна усмивка".

Освен паричната награда в състезанието, важна е и визията на представа в Европа относно българската национална кухня, подчерта той.

"България не получава достатъчно признание предвид качеството на кухнята. Извън България няма достатъчно публичност", на мнение е известният готвач.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: