Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тайните в живота на диджей Дамян
Автор: Екип Ruse24.bg 16:38 / 17.03.2023Коментари (0)842
©
Култовият диджей Дамян влезнал в бизнеса напълно на майтап, разкри пред "Телеграф“ самият той.

Малко хора знаят, че една случайност го превръща в най-популярния шоумен у нас. Спомня си, че след като се уволнил от казармата, негов приятел имал заведение. Често ходел при него. Една вечер диджеят просто не отишъл на работа. Дамян Савов бил там. "Аз съм меломан от малък, имах в колата 30-40 касети с музика и му предложих да помогна. Той нямаше много избор в онзи момент. Качих се и започнах да пускам музика. На тях им хареса начинът, по който водя, и парчетата, които бях подбрал, и така си намерих първата работа след казармата. Човек, като се уволни и се хваща да работи, първото, което му изпадне, при мен се получи на майтап и пълен късмет, че това ми се удаваше“, спомня си той. Да си шоумен не се учи, това е нещо, което трябва да ти е дадено - талант, а той го носи и така повече от 20 години успява да забавлява хората с музиката и ораторството си.

Шампион

Музиката има централна роля в живота му. Разсъждава, че ако не беше влязъл в шоубизнеса, най-вероятно щеше да стане треньор по плуване или полицай. Като дългогодишен плувец става два пъти национален и пет пъти балкански шампион. От друга страна, баща му е дългогодишен служител в системата, а брат му е проф. д-р на науките по Национална сигурност. Професионалната му кариера тръгва в друга посока. Вече 26 години той се грижи за доброто настроение на много българи. Самият Савов споделя, че винаги е с усмивка на лицето и че тайната на дълголетието се крие именно в това да си щастлив и в добро настроение винаги.

"Няма как да ме видиш без настроение, без усмивка, никога не се натъжавам, по-скоро понякога се дразня на някакви неща, например свързани с държавнически и управленчески проблеми“, споделя той и прави уточнението, че няма никакво намерение да цапа името си с политика. "Нямам потребност да влизам в политиката. Интересувам се дотолкова, доколкото имам гражданска позиции и искам да я изразя. Това, което разбрах досега, е, че политиката е мръсно нещо и няма принципи. Влизаш с положителен имидж, опитваш се да направиш нещо, виждаш, че не става, защото то не зависи от теб“, обяснява той.

Режим

Един ден на Дамян минава динамично - става по обяд, един душ, кафе – задължително, и задачи. Всеки ден има някакви неща, които трябва да направи. "Имам винаги някакви неща, които са поддържащи през деня, да си прегледам техниката, да поправя нещо, да купя ново“, казва той. Въпреки че не всеки ден има работа, през нощта споделя, че режимът му е обърнат и трудно успява да си легне преди 4 сутринта. Тези часове използва, за да чете книги и всякаква информация в нета, която му е интересна. Обича да чете за всичко - политика, медицина, за коли, техника и други. Смята, че всяка нова информация, която научава, му помага както в работата, така и в комуникацията му с различните хора. "Освен че пускам музика, аз съм водещ на всякакви събития, партита, срещам се с различни хора и трябва да съм с богата обща култура, а и знанията са начин да поддържаш мозъка си млад. Дори за да може да се шегуваш, е важно да си адекватен на всякакви теми“, обяснява той.

Студент

Това го мотивира да се запише да учи и миналата година завършва национална сигурност. Преди години кандидатства история - учи 3 години, прекъсва, после пак учи, пак прекъсва и сега решава, че е време да завърши. Няма да става полицай, но е важен примерът. "Исках да покажа и на децата си, че човек трябва да учи постоянно и никога не е късно за нищо“, разказва Дамян.

В момента чете “Сивия кардинал на Кремъл", интересни са му темите, които са засегнати в книгата за връзките на Путин и олигарсите. Погледът на авторката върху тази държава. Тази тема е актуална в момента и аз искам да знам различните гледни точки, разбира се, истината е винаги някъде по средата, но аз чета и двете страни", разказва Дамян.

Тайна

Чувства се щастлив и удовлетворен от това, което прави. Тайната е проста. Да си спокоен, човекът до теб да не те ядосва и да гледаш на нещата отгоре. "Имам един принцип, че всяко едно нещо, което можеш да платиш, не е проблем, а разход. Не разбирам хора, които си късат нервите за злободневни проблеми, това е само препятствие. Всяко едно такова нещо е просто стъпало по пътя нагоре. Никой човек няма проблеми, ако е здрав", обяснява той. Като човек на изкуството суетата е част от живота му. Признава, че ходи на фитнес. В последно време няма много време за тренировки, но се старае да наваксва. Заменил е тежестите с кардиоупражнения. Рядко намира време за плуване. "Лятото влизам в морето, колкото да се разхладя, и препоръчвам на хората да не ползват морето за големи и дълги плувания, защото то е опасно“, обяснява той. Спазва режим на хранене. "Не вечерям след 8 часа, ограничавам сладкото и тестените изделия до минимум, а алкохола съм го спрял напълно“, признава той. Шоуменът не пие никакъв алкохол от 5-6 години. "Разведохме се с чашката. Гледам си снимки от времето, в което съм употребявал, и сега, определено оказва влияние върху начина, по който изглеждаме. Разликата е фрапантна. Пуша, но много малко, това е един от пороците, които опитах да спра, но все не успявам - единия път за една година, другия за седем месеца. Аз съм почти ангел, нямам никакви пороци. Казвам на жена ми Ваня, че скоро ще ми поникнат крила", смее се Савов.

На дивана

Ваня и Дамян са заедно от петнайсет години. Любимото му време е с нея. Най-истинската му почивка е просто да си останат двамата насаме в апартамента и да се излежават по цял ден на дивана.

Тайната на връзката е да има диалог, смях – чувство за хумор и спокойствие – да се разбират взаимно и да гледат в една посока. "Ние сме под една шапка, тя е певица и имаме общ път и тема. Единият от двамата трябва да е по-търпелив. При нас тя е по-търпеливата. Но и аз я разбирам с половин дума и не злоупотребявам с търпението й.

Като всяка друга жена и Ваня прави забележки на Дамян, но той ги приема с усмивки. “Прави ми забележки за това къде съм си оставил ризата, че оставям кочина след себе си, за всякакви неща, като всяка жена, аз се смея, викам, нали за това сме заедно. Шегуваме се в общи линии", споделя Дамян.

В момента подготвя три музикални проекта, които според него ще бъдат ударни. Не иска да издава с кого са, но са с известни изпълнители.

Прави щуротии с децата

Не спира да се забавлява дъщерите си. Макар и двете да са вече големи, когато са с баща си се вдетиняват. Правят всякакви бели, когато са заедно. Обичат да ходят по магазините, обикалят, шегуват се и пеят. "Влизаме в някой магазин и се започват магариите. Голямата му дъщеря е вече на 22 и учи национална сигурност по стъпките на баща си, дядо си и чичо си. Малката е гимнастичка, сцената я привлича и Дамян смята, че тя е наследила артистичността от него. Всъщност и двете са взели по нещо от него.

Става мафиот в "Махленска свада“

Последната новост около Дамян е ролята му в киното. След броени дни предстои да излезе филм с негово участие. Лентата е снимана в София преди около 3 месеца, а заглавието й е "Махленска свада“. Дамян има опит в киното, защото преди години участва в хитовия сериал "Хотел България“.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: