Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тази мегаяхта е толкова голяма, че побира корт за падел тенис
Автор: Екип Ruse24.bg 18:00 / 23.04.2024Коментари (0)932
©
Ако гледате футбол и следите английското първенство вероятно знаете кой е Джо Люис. Той е 87-годишен британски милиардер, собственик на футболния лондонски клуб "Тотнъм“, намиращ се в момента на 5-то място в класирането.

Миналата година богатият дядо го загази юридически и бе обвинен в 19 престъпления, свързани с търговия с вътрешна информация. Джо Люис се призна за виновен, но съдът поиска солена гаранция, за да го пусне на свобода, докато трае делото.

Част от нея е гарантирана като на мегаяхтата на Джо Люис е сложен запор. Останалите пари са покрити с неговия частен самолет, като така гаранцията е обезпечена.

Джо Люис е давал огромни суми на заем на свои хора, членове на семейството и негови служители да купуват акции от печеливши компании, за които възрастният бизнесмен имал поверителна информация.

В крайна сметка за провиненията си дядо Джо е осъден да плати "само“ 5 милиона долара и получи 3 години условна присъда. Инвестиционната му компания е глобена с допълнителни 44 милиона долара.

След драмите в съда мегаяхтата и самолетът са освободени и Джо Люис отново може да ги ползва най-вече на Хаваите, където живее през повечето време.

Яхтата Aviva, струваща 250 милиона долара, плава за пръв път от 7 месеца. Тя е забелязана във водите на Гърция и по-точно около бреговете на красивия остров Закинтос.

Тази мегаяхта е наистина мега. Вътрешността й е толкова голяма, че побира корт за падел тенис. Екстериорът вдъхновен от модерните бойни кораби, а за описанието на интериора са нужни няколко страници от яхтено списание.

Във видеото и галерията по-долу може да видите за какво става дума. Само ще добавим, че яхтата е дълга 98 метра, може да побере 16 гости и 25 души екипаж, има два MTU двигателя с обща максимална мощност 7830 к.с., може да плава с максимални 37,5 км/ч и да поддържа 30,5 км/ч крайсерска скорост. Нощно време използва електрически двигатели, осигуряващи тиха работа и скорост от 20,3 км/ч. Корпусът е направен така, че да плава безпроблемно в най-бурни условия.

Говори се, че в яхтата е събрана част от колекцията на Джо Люис, оценявана на 1 милиард долара. В нея влизат произведения на Пабло Пикасо, Густав Климт, Едгар Дега и Зигмунд Фройд, пише dizzyriders.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: