Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тенисистът Пьотр Нестеров и треньорът му Кристиян Илиев от "Черно море Елит" наградени от министъра на спорта
Автор: Пламена Николова 10:41 / 27.09.2021Коментари (0)459
©
Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов прие в Спортната палата и награди с почетни плакети за добрите им постижения Пьотр Нестеров и треньорът му в ТК "Черно море Елит“ Кристиян Илиев.

Състезателят на "Черно море Елит“ (Варна) стана европейски вицешампион за юноши до 18 г. на личното първенство в Клостерс (Швейц), а на завършилия наскоро US Open стигна до финала на двойки при юношите.

Наградени бяха и световните вицешампионки за девойки до 14 г. Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК“), Росица Денчева (ТК "Плевен 90“) и Ивона Савекова (ТК "Локомотив“, Пд), както и капитана на отбора Велиан Бакалов.

"Много ви благодаря, че представяте България и я прославяте по целия свят. Радвам се, когато млади спортисти постигат успехи. Те са плод на вашата дългогодишна работа и тази на вашите треньори. Пожелавам ви да продължавате все така да се трудите и да успявате“, обърна се министър Кузманов към младите ни тенисисти.

На срещата със спортния министър присъстваха също зам.-председателят на БФТ Мариана Печеян и изп.-директор на БНТЦ Георги Дончев.

В разговора след официалната церемония г-жа Печеян подчерта позицията на федерацията, че отличните постижения на младите ни тенисисти през тази година предизвикват дебат за необходимостта от изваждането на тениса от III категория на спортовете, които се финансират от ММС. Според приетите при предишните ръководства на министерството критерии, БФТ не получава справедлива субсидия само защото в този спорт не се провеждат индивидуални световни и европейски първенства за мъже и жени. Преди това ММС поне приравняваше към ранг на Световни купи турнирите от Големия шлем и световните отборни първенства за Купа "Дейвис“ и "Фед къп“.

"Тенисът е един от най-натоварените откъм състезателен календар спортове. Тенисистите имат състезания практически през цялата година, а не се готвят целенасочено за едно европейско и едно световно първенство годишно, както е в много от другите спортове. А това изисква и много повече средства за подготовка и участия в турнири – подчерта Мариана Печеян. – Що се отнася до масовост, там нещата са безспорни – тенисът е в челната тройка на най-масово практикуваните спортове в България.“

По повдигнатия въпрос министър Кузманов отговори:

"Мисля, че през последните месеци сте усетили промяна в отношението към българската федерация по тенис. Имате нашата подкрепа. Що се отнася до критериите, те са приети от предишното ръководство на ММС.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: