Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тежки проблеми за легендарен фолкпевец
Автор: Екип Ruse24.bg 11:16 / 06.05.2022Коментари (0)636
©
Строители измамиха Хисарския поп. Легендарният фолкпевец наскоро започва ремонт на покрива, идва строителна бригада, свършва работата наполовина и изчезва.

"Уж започнаха покрива, но нищо не направиха. И ми се наводни едно помещение при последните дъждове. Преди 25 години сам си го правех този покрив, но бях млад. Връзвах едно въже за комина и започвах работа. Но сега вече съм на години и няма как да се справя. С тези болежки и проблеми ме държи единствено любовта на хората. Усещам, че съм обичан. Затова и записах шест нови песни, към които скоро ще заснема видеоклипове", разкри пред "България Днес" изпълнителят на "Дай си сърцето".

Тревогите на Хисарския поп не спират дотук. Тежки проблеми с краката го мъчат една година, след като легна на операционната маса, сподели 80-годишният емблематичен изпълнител от зората на прехода, който продължава да се бори със здравословни ядове.

"Тези дни става една година, откакто ми оперираха единия крак. Той ме боли много повече, отколкото другия, който рязаха преди четири месеца. Изпитвам затруднения с качването на стълби и се опитвам да правя всяка сутрин гимнастика в леглото, за да се раздвижвам. Но съм си казал, че няма да се оплаквам. Знам, че може да бъде много по-трудно", изповяда се Димитър Андонов, както е истинското име на певеца.

Хисарския поп разказа, че в момента е затрупан от участия и болките в краката му създават проблеми. "Аз съм такъв, че пея с часове. Но не мога през цялото време да стоя прав и затова през половин сядам за 5 минутки, за да си почина. След това се изправям и продължавам. Знам, че никой няма да ми направи забележка, че сядам. Аз самият държа да изпълнявам песните си прав, защото така показвам уважение към хората", каза още пред вестника певецът, обичан от няколко поколения.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: