Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тихомир, който вече е Мелиса: Преобразяването ми върви много ускорено, вече имам промяна в тялото
Автор: Екип Ruse24.bg 13:23 / 11.09.2021Коментари (1)670
©
Културистът Тихомир, който изненадващо се превърна в Мелиса, и партньорката му Емили са първата еднополова двойка у нас, регистрирала се като такава в провеждащото се в момента преброяване. Макар да са направили това много трудно, и двамата са доволни, че официално са заявили отношенията си.



Регистрацията стана възможна, след като за първи път у нас платформата на преброяването дава възможност на еднополовите двойки да посочат, че живеят заедно. През последните дни системата за преброяване на населението стана печално известна с това, че хакери успяха да я атакуват и блокират възможността населението да се преброи, но хората от ЛГБТИ общността виждат в тазгодишното преброяване лъч светлина към промяна и приемственост.



В преброителната карта всеки може да посочи партньор/ката си, като това важи за всички без значение от техния пол. Това означава, че ще можете да се преброите като еднополова двойка, живееща "в съжителство без брак".

За целта е необходимо да се посочи човекът, с когото сте на семейни начала като партньор/ка. Тези данни ще бъдат използвани само за целта на преброяването и няма да са публични. Самоличността на лицата остават анонимни. Обект на преброяване са всички лица, които пребивават на територията на страната, независимо от тяхното гражданство и статут. Това означава, че партньорите могат да се преброят, дори той/тя да не са български граждани.

"Ние с моята половинка Емили вече се регистрирахме и преброихме като еднополова двойка. Имаше първоначално някакви трудности да го направим, опитахме няколко пъти и накрая се получи. Не е невъзможно. Въпросите бяха стандартни", сподели пред вестника Мелиса.

Тя признава, че през последното преброяване през 2011 г. не се е преброявал и това е първият път, в който се преброява, пише "България днес"



"Тази промяна се случва за първи път у нас, но от доста време съществува в другите държави. Това е нормално. Дори се изненадвам, че толкова късно става в България. Това е една елементарна стъпка, защото много еднополови двойки се чувстват дискриминирани именно защото не могат да се преброят по нормален начин. Това, което правят, е да не се преброят, защото нямат опцията да го направят в системата. Ние сме нормални човешки същества и трябва да има начин да се преброим спрямо това, което сме. Няма никаква логика. Просто у нас нещата стават много бавно и флегматично", сподели още Мелиса.

И допълни: "Системата е пълна с бъгове, трябва да сте много упорити, стават много грешки, има нужда от сериозни корекции. Трябва да се преработи и да има по-опростен вариант, не може да е толкова сложно направено. Много хора се отказват заради сложността".

Относно трансформацията си тя сподели: "Върви много ускорено преобразяването ми, продължавам да приемам хормонална терапия, разбира се. Вече имам дълга естествена коса. Забелязва се и значително изменение в лицето ми от месец април досега. Разликата е феноменална и не я очаквах. Има изменение в тялото и гърдите. За мен най-важната промяна е, че от три месеца вече съм с моята половинка Емили, с която се срещнахме по време на тазгодишния прайд. Живеем заедно, пътуваме заедно, усещам много позитивизъм за моята трансформация. Подкрепяме се взаимно и тя много ми помага".

Мелиса сподели, че точно Емили е човекът, с когото вижда бъдещето си.

"Не съм се влюбвал през живота си до такава степен. Два пъти се е случвало да се влюбя силно, това е вторият път. И като го направя, се влюбвам за цял живот и всичко давам за този човек. Това да се намерим ние двете е съдба, срещнахме се на прайда тази година, беше като гръм от ясно небе, но хубавите неща са непредвидими. После бяхме заедно на рождения й ден и тогава усетихме, че имаме сериозни чувства от двете страни", сподели той.

Рангелова коментира и настоящата политическа обстановка, като е категорична, че ще гласува и през ноември за парламентарни и президентски избори. "На всички избори съм гласувала и този път ще го направя. Само за една партия давам вота си."

За ваксините, тя разкри, че преди дни е поставила еднодозова ваксина на "Джонсън", а причината е, че иска да пътува с половинката си Емили свободно, като PCR тестовете вече не излизат изгодно, мерките се затягат.

"Против ваксините съм и ако не ми се налагаше да пътувам с нея, нямаше да си поставя. Преболедувах го преди известно време, беше леко, имах някакви изградени антитела. След поставянето на ваксината нямам никакви странични ефекти, докато майка ми с "Пфайзер" беше вдигнала температура." Единствената причина да си я сложа е свободата за пътуване", категорична е тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: