Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той беше махнат от БНТ, но отиде в bTV
Автор: Екип Ruse24.bg 18:58 / 06.05.2024Коментари (0)1076
© bTV
Проф. Петър Стоянович беше уволнен наскоро от Българската национална телевизия, но пък го "лапнаха" от bTV. Историкът със завидно чувство за хумор вече работи в частната телевизия. Той получи постоянна рубрика в шоуто "Тази събота и неделя".

Ако съди по скока, който проф. Стоянович направи между двете телевизии, човек би помислил, че в bTV само са чакали да се раздели с БНТ, за да му предложат договор. Там открай време имат слабост към духовития историк, който е бивш министър на културата. Редовно го канят като коментатор в различни предавания, а миналото лято дори го пробваха за водещ на шоуто "Стани богат" на мястото на тогавашния титуляр Михаил Билалов, който вече се гласеше да напуска. Но професорът досега не беше работил на хонорар в частната медия. Той имаше рубрика в БНТ, в предаването "Денят започва с Георги Любенов" през уикенда.

Преди 4 месеца се разчу, че шефът на държавната телевизия Емил Кошлуков уволнява професора, защото си позволявал твърде пиперлив език пред камерите. Това възмутило част от членовете на Съвета за електронни медии, които са поставили въпроса пред директора. Той пък от своя страна решил да се лиши от услугите на Стоянович въпреки високия рейтинг на рубриката му. Самият професор тогава каза, че Кошлуков е отсякъл, че рейтингът не го интересува и че на мястото на рубриката му може да има спортно предаване, което също се радва на добър рейтинг.

Станалото – станало, БНТ вече е минало за професора. Но феновете му вече ще могат да го гледат в bTV всяка събота от 10 часа преди обед. "Проф. Петър Стоянович се присъединява към предаването "Тази събота и неделя" като постоянен седмичен коментатор", обяви във Фейсбук в петък шефката на актуалните предавания в телевизията Искра Владимирова.

Съобщението й беше разпространено и от други членове на екипа на шоуто, така че за броени часове новината се разчу, макар че пиар отделът на телевизията не я разпространи официално. Първата тема в новата рубрика беше свързана с външните министри на България през годините, пише HotArena.

Още по темата: общо новини по темата: 5373
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
18.05.2024 »
предишна страница [ 1/896 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: