Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Том Круз и Илон Мъск ще снимат първия игрален филм в космоса
Автор: Екип Ruse24.bg 12:34 / 27.05.2020Коментари (0)547
©
Режисьорът и продуцент Дъг Лайман смело се насочва натам, докъдето досега никой филмов режисьор не е стигал. Лайман планира да се присъедини към Том Круз в приключенски екшън, който ще бъде заснет в космическото пространство, съобщава Дедлайн. Той ще бъде независима продукция и ще бъде заснет с помощта на "Спейс Х“ на Илон Мъск и НАСА.

Лайман, който режисира Круз във филма "На ръба на утрешния ден“ и който е известен с хитове като "Мистър и мисис Смит“ и "Самоличността на Борн“, е нетърпелив да стартира този първи по рода си проект.

Лайман и Круз са обмислили всичко това заедно, като първият ще напише и сценария, а двамата заедно ще продуцират проекта.

По-рано американските медии съобщиха, че Том Круз планира да заснеме филм в космоса с помощта на истински космически кораб. Днес стана ясно, че НАСА и "Спейс Х“ са се съгласили да вземат участие в проекта.

Илон Мъск, в партньорство с НАСА, днес трябва да изстреля ракетата SpaceX Falcon 9 от Флорида, с два американски астронавта от Космическия център "Кенеди“ – историческа ракета, продукт на новаторско публично-частно партньорство, което ще върне САЩ обратно в бизнеса с пилотирани космически полети за първи път от много време.

Лайман и Круз са сътрудници и приятели, но те са и пилоти с приключенски дух. Всеки от тях има да свърши много работа, преди да полети в космоса. Лайман е в довършителни работи по филма на Lionsgate/BRON "Chaos Walking“ с участието на Дейзи Ридли, Том Холанд, Мадс Микелсен, Синтия Ериво и Ник Джонас. Круз пък отложи премиерата на "Топ Гън: Маверик“ от лятото за 23 декември, а очаква и с нетърпение завръщането към снимките на "Мисията: невъзможна 7“, след като те бяха прекратени, когато пандемията от коронавирус спря всички холивудски продукции през март. Очаква се те да започнат в края на лятото или началото на есента.

Ясно е също, че космическият филм ще има безпрецедентна предварителна подготовка, която ще включва обучение, за да може да се издържи на полета в космоса. Представете си само как Джеймс Камерън – който направи първото дълбоководно гмуркане за заснемане на филм – казва: "Ех, как не съм аз на този космически кораб!“

Круз за пореден демонстрира, че е най-дръзката филмова звезда на нашето време, като подготовката му за филмите е също толкова легендарна, колкото самите каскади. В "Мисията невъзможна: Разпад“ актьорът счупи глезена си при скок от един покрив на друг и вися от хеликоптер; той вися и от изтребител в "Мисията невъзможна: Престъпна нация“ и в "Мисията невъзможна: Режим Фантом“, катери се по дубайския небостъргач "Бурдж Халифа“, изпълнявйки каскади от 123-ия етаж, съобщава БГНЕС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: