Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без той да знае
Автор: Петя Кузева 12:14 / 08.05.2024Коментари (0)1054
© wecb.fm
WhatsApp, едно от най-популярните приложения за съобщения в световен мащаб, непрекъснато се актуализира, за да подобри изживяването си за над два милиарда активни потребители. Случвало ли ви се е да се чудите дали е възможно да определите местоположението на контакт в WhatsApp, без той да ви изпраща своето местоположение в реално време? Оказва се, че отговорът е да. Ето един хитър трик, който може да бъде доста удобен в ежедневните ви дигитални взаимодействия. 

Как работи

Процесът включва идентифициране на IP адреса на лицето , което ви интересува. Този метод изисква достъп до компютър с Windows. Следвайте тези стъпки, за да разберете дискретно местоположението на някого в WhatsApp: 

Подгответе вашия компютър: Затворете всички ненужни програми на вашия компютър, за да сведете до минимум безпорядъка и да избегнете объркване с множество IP адреси.

Достъп до WhatsApp Web: Вместо да използвате приложението за изтегляне на Windows 10, отидете на уеб страницата WhatsApp и го оставете да работи във фонов режим. Това гарантира, че връзката се поддържа без прекъсвания.

Започнете чат: Започнете чат с контакта, чието местоположение искате да откриете. От решаващо значение е да започнете разговор само с този конкретен човек, за да осигурите точност в следващите стъпки.

Отворете командния ред: На компютър с Windows натиснете клавиша Windows (намиращ се вляво от интервала) и клавиша "R" едновременно, за да отворите функцията Run. Въведете "cmd" и натиснете Enter. Ако използвате Mac, ще трябва да отворите приложението "Терминал".

Намерете IP адреса: В командния ред въведете "netstat -an" и натиснете Enter. Тази команда ще покаже всички IP адреси, свързани към вашия компютър. При затворени други приложения списъкът ще бъде много по-кратък, което ще улесни идентифицирането на IP адреса на вашия контакт.

Проверете местоположението на IP адреса: Посетете https://www.ipinfo.io/ и въведете IP адреса, който сте намерили. Сайтът незабавно ще ви покаже приблизителното местоположение на вашия контакт, обикновено стеснено до региона и града. 

Етични съображения

Въпреки че този трик несъмнено е полезен, от решаващо значение е да се вземат предвид етичните последици. Използването на такива техники за откриване на нечие местоположение без тяхното съгласие може да бъде инвазивно и да наруши очакванията за поверителност. Винаги е най-добре да гарантирате, че вашите действия зачитат поверителността на другите и са в съответствие с приложимите закони и разпоредби. 

Този метод е удобен за проверка дали даден контакт се намира там, където обикновено се намира, но не забравяйте, че точността е ограничена до региона или града. Следователно не е подходящ за прецизно проследяване, което в много случаи е облекчение, като се имат предвид опасенията за поверителност.

В заключение, технологията често ни предлага инструменти за достъп до информация, която някога се е смятала за невъзможна за достигане. Въпреки това, с голямата сила идва и голяма отговорност . Винаги използвайте такива техники разумно и етично,  пише wecb.fm.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: