Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Трогателна снимка на млад сирийски бежанец посред зима в Турция умили света
Автор: Екип Ruse24.bg 16:55 / 11.01.2018Коментари (0)1867
©
За мнозина ходенето на фитнес през януари е ежегоден ритуал. Но трогателна снимка на млад сирийски бежанец, която се превърна в хит в социалните мрежи, му донесе безплатно членство в залата до живот, съобщава ВВС. 

На снимката 12-годишният Мохамед Хюсеин се взира през прозореца на спортен център "Олимпиат". Потребителите на социалните мрежи били развълнувани от фотоса на момчета, което работи като ваксаджия в южния турски град Адияман.

Потребителите на социалните мрежи били трогнати от снимката и коментирали оборудването, окачено на гърба на момчето, и факта, че то носи сандали посред зима. Омер Явуз, който направил снимката, каза, че я публикувал в интернет, защото искал да покаже как живее младежът. 

"Исках хората да видят Мохамед със сандали на краката си в студа. Не можах да заспя онази нощ, защото не можех да спра да мисля за положението му", разказа Явуз. Мустафа Кукукчая, един от собствениците на фитнес залата, публикува снимката в Instagram, като съобщи, че служителите в спортната зала били "много развълнувани" от снимката и помолил хората да му помогнат да го свържат с него.

"Ако познавате този брат, моля представете ни го. Залата е безплатна за нашия брат до живот", съобщи Явуз. По-късно Кукукчая сподели снимка на служители с Мохамед, което означава, че са успели да го издирят. Новината, че Мохамед е бил открит и сега посещава спортната зала предизвика задоволството на потребителите на социалните мрежи. 

Мнозина изразиха възхищението си от добротата към момчето от Сирия. Турция прие милиони сирийски бежанци след началото на войната, която принуди много от тях да напуснат домовете си. Бежанският лагер Адимаян Меркез в покрайнините на града, където се намира залата, сега е дом на над 10 000 бежанци от Сирия. Някои изразиха съмнения в мотивите на фитнес залата, тъй като смятат, че предложеното членство е пиар ход, но повечето хора са съгласни, че решението е положително. 

Мохамед каза пред турския сайт Hyrriyet Daily News, че е много щастлив да посещава залата и е благодарен на служителите, че му помагат да тренира.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: