Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тя има 7 съпрузи и едно дете, съдбата му е повече от трагична
Автор: Екип Ruse24.bg 18:14 / 25.03.2024Коментари (0)1110
Бихте ли искали да се снимате във филми?“ Това са думите, които едно 15-годишно момиче чува от непознат в кафене близо до своето училище в Холивуд.

От днешна гледна точка историята за нейното откриване за киното изглежда страховита. Непознатият е Били Уилкерсън, бизнесмен, собственик на нощен клуб и основател на The Hollywood Reporter.

Уилкерсън оставя на момичето визитката си, а по-късно майката му се обажда. Няколко месеца по-късно девойката участва в първия си филм "Те няма да забравят“ (1937).

Героинята ѝ е секси жертва на убийство с тесен полувер. Така едно 16-годишно момиче се превръща в секс символ за една нощ.

Лана Търнър е една от първите големи кино звезда, а личният ѝ живот е толкова бурен и колоритен, колкото и сюжетите на нейните най-скандални филми. Филмовите критици често ѝ се присмиват, а жълтата преса е просто обсебена от нея. 

Подобно на своята съвременничка Мерилин Монро, Лана се превръща в продукт на жестоката холивудска студийна система, в която никой не се интересува много от нейното благополучие.

И тя трябва да промени името си от Джулия и да боядиса косата си руса.

Докато най-известната блондинка в света обаче умира от свръхдоза само на 36 години, Лана оцелява след драматични обрати в професионалния и личния си живот, поддържайки своята 50-годишна кариера.

Джулия Джийн Търнър е родена в Уолъс, Айдахо, на 8 февруари 1921 г.

Когато е дете, баща ѝ бил убит от бандити, след като печели значителна сума от хазарт. Тя израства скромно, а когато става звезда и печели пари, харчи голяма част от тях за... обувки.

"Веднъж ги преброих всичките и притежавах 698 чифта“, спомня си тя.

Заедно с обувките, Търнър сякаш колекционира и съпрузи. Омъжвала се е седем пъти. Пристрастена към романтичната драма, тя има връзки с популярни мъже като Тайрън Пауър (нейната истинска любов), Арти Шоу, Хауърд Хюз, Франк Синатра, Кларк Гейбъл.

"Очаквах да имам един съпруг и седем бебета. Вместо това имах седмина съпрузи и едно оцеляло бебе“, пише тя в автобиографията си.

Почти всички от мъжете ѝ се отнасят с нея по ужасяващ начин, като в пресата постоянно се пише за насилие и изневери.

Ако съпрузите ѝ се държат зле с Лана, същото правят и критиците. Критиките, отправени към нея, често са сексистки, унизителни и свързани предимно с въшния ѝ вид. Критиците сякаш гледат на ролите ѝ през призмата на личния ѝ живот и не ѝ прощават нито една грешка.

На фона на всичкия звезден блясък, изпепеляващи афери и бурни купони, дъщерята на Лана, Черил Крейн, се ражда на 25 юли 1943 г.

Баща ѝ Стивън Крейн е магнетичен актьор, чийто брак с Търнър вече се разпада. По-късно актрисата признава, че е била отсъстваща майка, като дори не е къпала лично бебето си, докато не навършило годинка.

"И двамата ми родители бяха суетни, талантливи, егоистични и диви“, пише по-късно сама Черил. "Бях пленена от тях, но живеех на разстояние, тяхната принцеса в кула.“

Тъй като родителите ѝ се развеждат когато е още бебе, Черил трябва често да живее с новите мъже на майка си. Това предполагаемо води до проблемни ситуации и насилие в детството ѝ.

Черил твърди, че филмовата звезда Фернандо Ламас плувал гол пред нея, когато били сами, и че бавачка я докосвала неуместно и я хапала по ухото.

Предполага се още, че Черил става жертва на сексуално насилие от страна на звездата от "Тарзан“ Лекс Баркър, четвъртият съпруг на Лана Търнър.

Според Крейн Баркър за първи път я е малтретирал сексуално в семейната сауна, когато е била само на десет.

В ужасяващи и ярки подробности тя твърди, че Баркър я е изнасилвал многократно през целия си брак с майка ѝ. Насърчена от приятели от училище, Черил най-накрая признава на майка си. Лана веднага се прибира, опира пистолет в главата на спящия Баркър и го гони от живота си.

С това обаче изблиците на насилие в дома на майката и дъщерята не приключват.  

Лана Търнър работи дълги години за филмовото студио Метро Голдуин Майер. По това време условията в бранша са ужасяващи – младите жени са третирани като предмети, експлоатирани и принуждавани да работят с железни договори, а сексуалното малтретиране е нещо обичайно. Все пак студиото държи на своите големи звезди и Лана има късмета да е една от тях. 

В средата на 50-те години Метро Голдуин Майер прекратява договора на Търнър. Златната ера на студиата е свършила, а телевизията отмъква публиката от кината.

"Животът ми беше поредица от извънредни ситуации“, казва Търнър, но признава, че никога не е била поразена от нито една от тях.

През 1959 г. излиза и един от най-успешните филми на Лана, "Подобие на живот“ (1959). Тя започва да го снима през лятото на 1958 г., на 37 години, само няколко месеца след най-големия скандал в и без това скандалната си кариера.

На Разпети петък, 4 април 1958 г., 14-годишната Черил намушква до смърт любовника на Търнър, Джони Стомпанато – дребен мафиот и бивш бодигард на гангстерския бос Мики Коен.

Убийството е извършено в спалнята на дома на Лана Търнър в Бевърли Хилс.

Според показанията актрисата се опитала за пореден път да прекрати отношенията с любовника си, при което той се вбесил и се нахвърлил върху нея, заплашвайки да я обезобрази и да нарани и дъщеря ѝ.

Черил известно време слуша зловещия скандал, след което взима нож, влиза в спалнята на майка си и убива мъжа.

Черил извършва престъплението, за да защити майка си от насилие, а смъртта на Стомпанато е определена като оправдано убийство. 

Убийството е широко отразено във вестниците по целия свят. Търнър и дъщеря ѝ стават скандално известни, обект на лоши шеги, гнусни слухове и злонамерени спекулации.

И докато инцидентът става причина кариерата на Лана да процърфти и филмите ѝ да печелят много, самата Черил започва да таи огромен гняв към майка си и света.

През следващите няколко години момичето бяга многократно от дома си, прави опити за самоубийство и попада в поправителни домове.

За щастие въпреки трудното си юношество, Черил успява да заживее нормален живот и започва да работи при баща си.

"Откривах една дълбока истина: когато приемете себе си, хората ви приемат“, признава по-късно тя.

За жалост отношенията между майката и дъщерята остават напрегнати през годините.

Лана Търнър признава в книгата си, че е започнала да разчита твърде много на алкохола, докато Черил иронично твърди, че травмата от аферата Стомпанато е поставила майка ѝ за постоянно "в режим на високомерна филмова звезда“.

В крайна сметка до 1980 г. Лана Търнър успява да се откаже от алкохола и хапчетата, открива религията и заживява като нов човек. Това ѝ помага да възстанови и връзката с дъщеря си, която също я преоткрива.

По това време Черил има връзка със своята бъдеща съпруга Джоселин Лерой, която Лана приема като втора дъщеря.

Лана Търнър е пушач през по-голямата част от живота си. И ако в началото на 60-те години спира да пие, за да запази здравето си, тя не успява да се откаже от цигарите. През пролетта на 1992 г. тя е диагностицирана с рак на гърлото. Умира през 1995 г. Част от наследството ѝ получава нейната дъщеря, а другата е оставена на нейната вярва прислужница, която е била до актрисата 45 години.

През ноември 2014 г. Черил Крейн се омъжва за Джос Лерой, след като са заедно от повече от четири десетилетия. Днес Черил е на 80 години и все още живее в Лос Анджелис.

Още по темата: общо новини по темата: 4962
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/827 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: