Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Умни очила ви помагат при първа среща или интервю за работа
Автор: Екип Ruse24.bg 10:26 / 20.04.2023Коментари (0)323
©
Екип от предприемчиви студенти изследователи от Станфордския университет са измислили чифт умни очила, които могат да показват резултатите от големия езиков модел GPT-4 на OpenAI - което може да ви даде предимство по време на следващото интервю за работа или дори да ви напътства по време на следващата ви среща.

Устройството, наречено rizzGPT, предлага на притежателя си "харизма като услуга в реално време" (CaaS) и "слуша разговора ви и ви казва какво точно да кажете по-нататък", както обяснява студентът от Станфорд Брайън Хау-Пинг Чанг в скорошен пост в Twitter.

Очилата са изработени с помощта на устройство, подобно на монокъл, което може да се закрепи на практически всички очила, изработено и дарено от Brilliant Labs. То разполага с камера, микрофон и дисплей с висока разделителна способност, който може да извежда текст, генериран от GPT-4, пише hicomm.bg. 

Софтуерът за разпознаване на реч на OpenAI, Whisper, позволява на очилата да подават реч директно към чатбота, който може да генерира отговори за няколко секунди на своя ползвател.

"Здравей. Чух, че си търсиш работа, за да преподаваш React Native", попита инструкторът от Станфорд Аликс Куи по време на кратка демонстрация, публикувана в Twitter.

Генерираният от умните очила текст беше показан на малкия екран на устройството и прочетен на глас от Варун Шеной от Станфорд. 

"Благодаря ви за интереса", отговори Шеной, както му подсказват очилата. "През последните няколко месеца изучавах React Native и съм убеден, че имам необходимите умения и знания за тази работа."

Съдейки по факта, че Шеной продължаваше да се препъва в собствените си думи, докато четеше от малкия екран, има още много работа, докато подобно устройство може да се използва безпроблемно по време на интервю за работа, да не говорим за среща. Но това всъщност може да е нещо добро. В края на краищата да се доверим изцяло на GTP-4 за това какво да кажем по време на среща с потенциален партньор или работодател е ужасна идея - и почти сигурно ще направи нещата милион пъти по-неудобни, отколкото вече са.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: