Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Валя Балканска обидена на Джордж Клуни
Автор: Екип Ruse24.bg 10:32 / 03.10.2019Коментари (4)858
©
Не ми се извиниха, че взеха изпълнението ми на "Излел е Дельо хайдутин" Валя Балканска е силно разочарована от Холивуд и в частност от Джордж Клуни, съобщава. Космическата певица четири години чака телефонно обаждане, за да получи извинение. Но до ден днешен такова няма.

През 2015 г. стана ясно, че песента "Излел е Дельо хайдутин" попадна в саундтрака на касовата холивудска продукция "Утреландия" без нейно знание. "Утреландия" (на английски - Tomorrowland) е американски филм на режисьора Брад Бърд. В главните роли са носителят на "Оскар" Джордж Клуни и Брит Робъртсън, а Хю Лори, познат у нас повече като доктор Хаус от едноименния сериал, е в ролята на злодея. Точно при представянето на филма стана ясно, че "Излел е Дельо хайдутин" звучи с нов аранжимент във филма.

"Толкова години минаха, а никой не ме потърси. Да кажете едно "извинявайте". Никой не се сети за мен. Да Ви кажа не съм изненадана, такава е човешката психология. Хората са активни, когато вземат нещо, но не и когато трябва да върнат. Да сме живи и здрави", коментира пред "България Днес" Балканска, като в гласа й се усещаше разочарование.

"Много народ я изпя, много я откраднаха, но съм доволна, че българска песен покори земята и небето", обича да казва родопската изпълнителка. Джордж Клуни Това не е първият случай, в който "Излел е Дельо хайдутин" озвучава чуждестранен филм, без да е искано съгласието на Валя Балканска. Преди десетина години песента беше включена в американски филм за войната в Афганистан. През 1977 г. песента е включена в златната плоча на американските космически апарати "Вояджър 1" и "Вояджър 2" като музикално послание от Земята към далечния Космос. Известността на певицата расте, след като песента прозвучава и в тв предаването "Космос" на американския астроном Карл Сейгън.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.10.2019 г.
0
 
 
Production Brad Bird - Director/Producer/Screenplay Damon Lindelof - Producer Jeffrey Chernov - Producer Damon Lindelof - Screenplay Damon Lindelof - Story Brad Bird - Story Jeff Jensen - Story Michael Giacchino - Music Това е творческият колектив. Творците, вкл. актьорите, продават услугите си на продуцента на основание на договор. Този договор урежда ангажименти, вкл. авторски и сродни права, вкл. бъдещи доходи, отчисления и т.н. Набелязали са за "жертва" Клуни, но адресът е сбъркан.
+2
 
 
Вината е на този, който е подбирал музиката за филма. Джордж Клуни едва ли е бил в час.
Aнонимен
на 03.10.2019 г.
+1
 
 
Полезна информация и е добре да се знае, че на Запад също крадат наша интелектуална собственост и не се уреждат авторските права. Заради едната коректност обаче, редна е да се изтъкне, че тази песен в съвременния и вариант е на Надежда Хвойнева, а Балканска просто я е заела още във времето, в което никой у нас дори не е подозирал за съществуването на авторско и сродни права.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: