Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Веси Тодорова, психолог: "Проект Щастие" е вътрешно състояние на духа
Автор: Живко Кръстев 13:43 / 04.04.2024Коментари (0)1154
© Фокус
Книгата "Проект Щастие“ е част от дългогодишен проект и е една малка част от вдъхновяващите мисли в моето пътуване в търсене на смисъла на живота. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ психологът Веси Тодорова.

"Доста качества, чисто личностни, разви у мен "Проект Щастие“, едно от тях е да съм търпелива, да съм постоянна, да не се отказвам, защото през тези 13 години съм имала и много трудни моменти, но винаги съм намирала сила и смисъл да пиша. "Проект Щастие“ е вътрешно състояние на духа – когато човек успее да достигне до истинската част от себе си, там се намира спокойствието и щастието,“ сподели тя.

В своята психологическа практика Веси Тодорова работи с различни методи и похвати, които помагат на човек да достигне до полето на знанието и да види живота си от друга перспектива. Терапевтичният метод на семейни констелации както в група, така и индивидуално спомага за разкриването на скритите психологически предпоставки в семейната система, които могат да оказват влияние върху личното поведение и емоциите.

"Семейната констелация разкрива картина от човешката душа, нещо болезнено и травматично, което човек е преживял някога. Много често семейната констелация показва динамика, която се е случило в семейството на човека – драматично събитие на един от родителите или на двамата родители, като всичките тези движения се отразяват на човешката душата. През метода се достига до събитието, което е предизвикало конфликтното състояние у човек,“ поясни тя.

Важно е да се разбере каква е същността на проблема на човека, което в груповите психологически практики е работа на фасилитатора или на човека, който обезпечава успешната групова комуникация. "След което избраните за различните роли хора в полето на знанието започват да комуникират и да се свързват с това, което се е случило, и започват да чувстват и да приемат знания и информация от хората, които те представляват реално,“ обясни още психологът.

По думите й полезността на метода се състои в това, че се достига до даден проблем, който дори неосъзнато съществува у даден човек, като е много важно според нея човек наистина да е готов да го осъзнае и да иска да го преодолее. "Звучи много лесно да осъзнаеш дадени неща, но докъдето на човек му е дадено да осъзнае,“ уточни тя и допълни, че прошката е част от процеса, но тъй като има различни динамики в семейството в зависимост дали правиш семейна констелация от позицията на дете към родители, или на обратното, прошката има и по-различни измерения в този психологически метод.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: