Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Владо Пенев за "Аскеер"-а: Винаги е хубаво да получаваш награди
Автор: Екип Ruse24.bg 11:23 / 26.05.2023Коментари (0)458
©
Винаги е хубаво да получаваш награди, никога не е достатъчно. Това каза за предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ актьорът Владо Пенев, който е носител на "Аскеер“ за главна мъжка роля за образа си на поп Кръстьо в постановката на Народния театър "Великденско вино“ от Константин Илиев и "Икар“ за същата роля. 

Той призна, че е чувствал огромна отговорност, когато е приел ролята на поп Кръстьо, и не се е чувствал сигурен в ролята. "Не съм свикнал да бъда толкова център на внимание, през цялото време аз да водя действието, макар че съм участвал в много представления, в които тъкмо това правя, но в по-голяма компания. Но режисьорът на представлението Явор Гърдев беше много упорит и последователен, без да ме пресира и задължава да бъда някакъв, и ме беше оставил спокойно да си извървя пътя, да мина през нещата. Изглежда той беше видял докъде мога да стигна и какво мога да направя, и колко то е впечатляващо или заслужаващо награди, както се оказа“, разказа Владимир Пенев.  

"Потъвайки в образ, не се мъча да намеря характерни, външни белези, а в същото време работя върху това, че това е съвършено различен човек от мен, но някак си го вкарвам в мен“, обясни актьорът. 

По думите му "Великденско вино“ не показва поп Кръстьо като единствен виновник за залавянето на Апостола, но не го и оневинява. "Защитниците на поп Кръстьо ползват същите документи, които и драматургът Константин Илиев е използвал. И понеже това е художествено произведение, той се е помъчил да бъде максимално документален, но в същото време, познавайки законите на драматургията, е изградил една емоционална пирамида, в която въвлича зрителя и наистина дава шанс зрителят да бъде този, който да прецени до каква степен, кой и колко носи вина. Много хубав похват, чрез който зрителят става от обикновен воайор, наблюдател на някаква ситуация съучастник, съдник, натоварва се с морална вина толкова, колкото и персонажът на сцената“, коментира Владимир Пенев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: