Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Война за всяка позиция без първата и последната във Висшата Лига на Англия
Автор: Екип Ruse24.bg 16:51 / 29.04.2021Коментари (0)685
©
С едно изречение битката във Висшата лига на Англия тази година наистина би могла да бъде представена по този начин, тъй като 5 кръга преди края е ясно само кой ще бъде на върха и кой пръв ще изпадне.

Манчестър Сити е с актив от 77т. при 33 изиграни кръга, което ги поставя начело на първенството. Градският съперник от Манчестър Юнайтед е втори с 67т., което означава, че "червените дяволи“ все още математически имат шанс за трофея, но едва ли "гражданите“ ще допуснат заличаване на преднина от 10т. само при 5 оставащи мача. По всяка вероятност в топ 4 ще успеят да финишират и Лестър, които се намират на трета позиция с актив от 62т. Четвъртото място, което е и последното в Англия, даващо квота за участие в турнира Шампионска Лига, е едно от най-оспорваните през сезона. За него се борят Челси с 58т., Уест Хям с 55т., Ливърпул с 54т., Тотнъм Хотспър с 53т. и Евертън с 52т. Както лесно можем да видим – разполагаме с цели 5 тима, разделяни само от 6т. Футболните анализатори и типстъри Прогнози.БГ смятат, че Челси се намира в най-изгодна позиция за атаката на това заветно четвърто място, тъй като всички останали претенденти ни убедиха в своето непостоянство и умение да губят точки в мачове, в които водят в резултата. Като стана въпрос за заличаване на активи, отборите на Тотнъм Хотспър и Ливърпул се превърнаха в експерти през годината в тази негативна статистика. Конкретно "мърсисайдци“ направиха и един много рядко срещан незавиден преход през сезона, когато окей, много контузени, окей, тези контузии са на ключови играчи, но в крайна сметка отборът не претърпя чак толкова сериозна загуба. Лицето на бившия шампион на Англия обаче, тотално се промени и това желание, хъс и най-вече възможност да изкопчат всичко от всеки, сякаш се изпари. Именно поради тази причина, макар и да даде на феновете така чаканата 19та титла, по всяка вероятност мениджърът Юрген Клоп ще поеме към нов пристан през 2021/2022г.

В средата на таблицата срещаме тимове с различни амбиции, като за част от тях тези позиции са изключително постижение и повод за радост, докато други определено разочароват през тази година. Воденият от "лудия“ Марсело Биелса Лийдс, е един от най-успешно представящите се новаци във Висшата Лига, който впечатлява не само с 9тото място във временното класиране, но и с откритата си и сърцата игра. Следва отборът на Арсенал, чиито стремежи далеч не се задоволяват с подобно разположение в подреждането. Единствен шанс за "артилеристите“ за участие в европейските турнири догодина се явява турнира Лига Европа, където те са на 1/2-финална фаза в сблъсък с Виляреал. Астън Вила, чийто сезон може да се раздели на две части – преди контузията на Джак Грийлиш и след това, и Улвърхемптън допълват 11тото и 12тото място. "Бирмингамци“ имаха страхотен старт, но явно техният плеймейкър оказва изключително голяма роля в отбора и "благодарение“ на травмата му през февруари сякаш не успяха да открият план "Б“ без неговото участие. "Вълците“ също получиха удар при влизане в лазарета на ключов за тях играч в лицето на Раул Хименес и тогава попаденията им рязко спаднаха.

Сред опашкарите Кристъл Палъс изглежда като най-сигурен за оцеляване със своите 38т., следван от Бърнли, Саутхямптън и Нюкасъл с по 36т. Непосредствено над чертата се намира тима на Брайтън и Хов Албиън със своите 34т. В опасната зона са Фулъм с 27т., Уест Бромич Албиън с 25т. и на 20тата, най-сигурна позиция, от която няма как да бъде преместен в друга посока, освен към Чемпиъншип, е позициониран отборът на Шефилд Юнайтед със скромните 17т.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: