Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Все повече младежи в Русе се интересуват от тенис на маса
Автор: Екип Ruse24.bg 18:53 / 24.02.2021Коментари (0)622
©
Русе е един от градовете в България, който има сериозни традиции в спорта тенис на маса, като това се дължи най вече на местния клуб "Дунав" Русе, който е един от най-старите в страната. Той е основан още през далечната 1930 година и през годините е създавал шампиони, както на турнира в България, така и в чужбина. Особено през последните няколко години клубът може да се похвали с няколко призови места на държавни шампионати в различните възрастови групи. Към момента "Дунав" Русе е място за усъвършенстване на най-високо спортно майсторство, но също и място, където малки и големи могат да се запознаят и да обикнат спорта тенис на маса. 

Все повече родни общини поставят тенис маси в паркове и училища, а фактът, че спортът е достъпен както за деца, така и за по-възрастни, прави така, че много често за въпросните маси се чака дори на опашка. Запалиш ли се веднъж по спорта пък, започваш да се интересуваш и от представянето на професионалните играчи и разбираш, че това всъщност е една доста популярна дисциплина в световен мащаб. 

Тенис масата присъства и в почти всеки букмейкър, като това важи и за сайта на Efbet, където се покриват редица турнири и винаги може да откриете срещи, на които да заложите. Освен това, тенисът на маса често присъства и сред залозите на живо в платформата, като освен разнообразие от пазари, имате възможност дори да гледате видео стрийминг от двубоите. Единственото условие е да имате регистрация в сайта, както и налични средства в сметката си. Преди да се захванете с този процес обаче, ви препоръчваме да се запознаете с подробното ревю на букмейкъра от следния линк, https://efirbet.com/efbet, като там нагледно е обяснено всичко, което трябва да знаете за Efbet.

Ако пък сте от хората, които смятат, че тенисът на маса е скучен спорт, то вероятно не сте запознати и с неговите редица позитиви. На първо място, той е доста експедитивен спорт, който неусетно ще ви накара да изгорите значително количество калории. Освен за перфектното кардио обаче, той е полезен и за вашето зрение. Непрестанното следене с очи на бързо преминаващото топче е едно от най-добрите упражнения и е особено подходящо най-вече за работещите пред компютър. 

Вероятно ще се изненадате, но японски учени са направили изследвания и са установили, че тенисът на маса увеличава притока на кръв към мозъка и е перфектно лекарство за болести като деменция. Те също така доказват, че взимането на множество бързи решения по време на игра подобрява пряко работата на отделни части от мозъка, отговорни за съхранението на информация. Тенисът на маса се препоръчва силно и за хора с депресия или с натрупано напрежение и стрес. Причината да помага и в този аспект е, че по време на игра просто няма как да мислите за нещо друго, освен за това как да ударите топчето. Добавяйки и състезателния елемент, то положителните емоции са гарантирани. Много са още позитивите от този спорт, като сред тя със сигурност влизат подобряването на рефлексите и вестибуларния апарат, благодарение на динамичната игра, която пък в същото време щади ставите, но пък подобрява силата в краката и ръцете. Често тенисът на маса е предпочитан спорт от хора с операция на коляното или пък проблеми с глезените.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: