Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яли, едно от последните останали канибални племена в света
Автор: Екип Ruse24.bg 10:48 / 04.11.2020Коментари (0)435
©
Яли е най-загадъчното племе в света. Някои изследователи твърдят, че членовете на общността са канибали и, за да влезе на тяхна територия външен човек, трябва да избягва капаните, поставени навсякъде. Съществува обаче мнение, че Яли изобщо не са канибали, а вегетарианци! И така, кои са тези мистериозни хора?

Племето Яли, което живее предимно в Папуа Нова Гвинея и Индонезия, е известно като една от най-зловещите общности в света. Яли, което означава "хора от Изтока“, се счита за племето на човекоядците.

Индонезия и Папуа Нова Гвинея, разположени в Югоизточна Азия, са дом за най-странното и опасно племе в света. Племето Яли води доста изолиран живот от останалия свят, в съответствие със собствените си правила и традиции. От географска гледна точка те, дължат това, наред с други неща, на факта, че са островни хора.

Яли, които в продължение на хиляди години практически не са имали контакт с други хора, с течение на времето в много отношения се изолирали от други общности.

За да стигнете до селата Яли, трябва да изтърпите много часове ходене. В крайна сметка там, където живеят Яли, няма нито асфалтов път, нито цивилизован транспорт. Във всичко, което идва отвън, Яли виждат заплаха и поставят различни капани за тези, които искат да посетят районите си на пребиваване.

До 60-те години този регион е бил недостъпен дори за управляващите власти. През последните 60 години Яли се запознавали със съвременни хора и модерното общество. Почти нищо не се знае за живота и историята на жителите на региона до 60-те години.

Въпреки че вече са модернизирани, Яли все още се придържат силно към своите традиции и обичаи, най-видимо към премяната на мъжете. Дори и в този хладен планински климат, мъжете носят единствено кратуна за пениса. За декоративните си цели, те не използват нищо друго освен кости и свински или кучешки зъби.

Основното, с което е известно това племе, е, че не е гостоприемно за чужденци. Освен това Яли се считат за едно от последните останали канибални племена в света. Днес обаче истинността на това мнение е силно противоречива.

Освен това, някои факти дори показват, че Яли са вегетарианци. Но, разбира се, нито първото, нито второто все още не са точно доказани. Според наличната информация доскоро Яли са залавяли пленници по време на войни с враждебни племена и нищо повече не се чувало за тези хора.

Изследователите вярват, че враговете, които са били взети в плен, са могли да бъдат жертвани в определени празнични дни. Тъй като обаче в региона все още не са извършени цялостни изследвания, няма точна информация за това, пише pochivkablitz.

В същото време е добре известен фактът, че Яли, макар и не по същия начин, както преди, но поне в свещени дни за себе си, убивали пленниците си и използвали костите им като аксесоари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: