Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Заради влюбена игуменка затвориха манастир
Автор: Екип Ruse24.bg 11:45 / 26.11.2019Коментари (0)586
©
Страстна любов стана причина Ватикана да спусне кепенците на женския манастир, основан през далечната 1611 г. в намиращото се югоизточно от Флоренция градче Сансеполкро.

40-годишната игуменка на Светата обител – Мария Тереза Саченте се влюбила лудо в местен хубавеляк, след което решила да захвърли веднъж завинаги булото и монашеските одежди. Заедно с нея ще трябва да си тръгнат от закрития манастир и неговите други три обитателки – осемдесетгодишна сестра и две по-млади послушнички, които занапред ще трябва да прислужват на висши прелати.

Ако се вярва на медиите в областта Тоскана, жителите на Сансеполкро, където е роден известният ренесансов художник и математик Пиеро дела Франческа, останали направо ошашавени от решението на игуменката да се отрече от клетвата си на Христова годеница и да стане най-обикновена булка. Но местните хора съжаляват за нея най-вече като мениджър, защото за четирите години, през които е управлявала запуснатия манастир, Мария Тереза Саченте успяла да го обнови и да го превърне в атрактивна дестинация за религиозен туризъм с комфортни стаи за преспиване, с порядъчна механа и с добре стопанисвани паркове и горички за разходка.

Ето защо сега жителите на Сансеполкро се питали не само кой ще подслонява занапред пристигащите тъдява многобройни почитатели на Пиеро Дела Франческа, но също така кой ще прибере богатата реколта от маслини и късни плодове в градините на Светата обител.

"Хората плачат за манастира, аз също плача, но какво да направя, когато това, което става вътре в мен, ме праща далеч от него и от църквата!“ – каза Мария Тереза на репортер на националния всекидневник "Република“, цитиран от "Монитор".

Тя обясни също така, че историята е много по-сложна, отколкото изглежда на пръв поглед, тъй като не ставало дума само за сърдечен порив. Зевзеци веднага "преведоха“ тези думи в съмнения, че 40-годишната жена е забременяла от своето гадже и иска на всяка цена да роди рожбата на обичта им. Разказвайки за любовта на Мария Тереза, италианските медии припомниха, че сега в над стоте женски манастира на Апенините служат на Господ Бог към 5000 монахини, като техният брой обаче намалявал от година на година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: